Плодовете са с най-високо съдържание на естествени въглехидрати и захари. ...

Плодовете са с най-високо съдържание на естествени въглехидрати и захари.

10 нисковъглехидратни плода, подходящи за кето


Плодовете са с най-високо наличие на естествени въглехидрати и захари. Не всички от тях макар че съдържат еднообразно количество въглехидрати. Някои са с по-висок гликемичен показател от други.

Кетодиетата е метод на хранене, наблягащ на мазнините и протеините за сметка на въглехидратите. По този метод тялото свиква да черпи енергия при разграждането на протеините и мазнините, а не от въглехидратите, както по природа сме устроени. Въглехидратите са най-лесният източник на енергия, по тази причина и организмът ни е организиран да черпи енергия първо от тях.

При кетогенната диета храненето включва по-малко от 50 г въглехидрати дневно, като приемът на протеини и мазнини е в по-висок %. Всеки организъм има самостоятелни потребности, по тази причина и кеторежимът е съгласуван с тях. Според клиника Кливланд, общоприетият кеторежим включва 70 до 80% от калориите да идват от мазнините, 20% от протеините и едвам 5% от въглехидратите. Този режим е прекомерно рестриктивен и се налага да протича под лекарско наблюдаване.

Съществуват и по-облекчени форми на кетодиетата, при които въглехидратите доближават сред 20 и 50% от общия дневен банкет на макроелементи. Тъй като плодовете имат най-доста въглехидрати от останалите храни е от основно значение техният банкет да се ограничи. В дълготраен проект това има удобен резултат върху редукцията на мазнините и телесното тегло.

Тъй като някои плодове са по-нисковъглехидратни от други, те са подобаващи за съблюдаване на кетодиета.

Източник: az-jenata.bg