Плодовете са жизненоважен компонент на здравословната и балансирана диета. Те

...
Плодовете са жизненоважен компонент на здравословната и балансирана диета. Те
Коментари Харесай

Кои 5 плода трябва да ядем всеки ден?

Плодовете са жизненоважен съставен елемент на здравословната и уравновесена диета. Те са заредени с съществени витамини, минерали и хранителни субстанции, които оказват помощ за поддържане на оптимално здраве и попречване на хронични болести. Яденето на разнообразни плодове всеки ден може да обезпечи необятен набор от изгоди за здравето, в това число усъвършенствано храносмилане, по-добро здраве на сърцето и по-силна имунна функционалност.

Ето 5 наложителни за ястие плодове всеки ден!

Ябълки

Старата сентенция „ една ябълка дневно държи доктора надалеч “ е вярна, когато става въпрос за поддържане на положително здраве. Ябълките са богати на фибри, антиоксиданти и витамин С, което ги прави здравословно допълнение към всяка диета. Те също по този начин съдържат пектин, разтворими фибри, които оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар и предизвикват здравословното храносмилане. Ябълките са потребни също, тъй като са превъзходен източник на флавоноиди, които са антиоксиданти, които оказват помощ за попречване на хронични болести като рак и сърдечни болести.

Банани

Бананите са комфортен и апетитен плод, който може да се употребява като бърза закуска или да се прибавя към смутита и десерти. Те са заредени с калий, минерал, който оказва помощ за контролиране на кръвното налягане и поддържа хубавичко сърдечна функционалност. Бананите са потребни, тъй като също са богати на витамин С, фибри и антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на възпалението и предотвратяват хронични болести. Освен това бананите съдържат пребиотици, които подхранват потребните бактерии в червата и предизвикват здравословното храносмилане.

 Банани

Горски плодове

Плодовете, като ягоди, боровинки, малини и къпини, са източник на сила от хранителни субстанции. Те са богати на антиоксиданти, които защищават тялото от оксидативен стрес и възпаления. Плодовете също са цялостни с фибри, витамин С и други съществени витамини и минерали, които поддържат цялостното здраве. Изследванията демонстрират, че постоянното ястие на горски плодове може да помогне за попречване на хронични болести като рак, сърдечни болести и диабет.

Портокали

Портокалите са типичен цитрусов плод, който е прочут с високото си наличие на витамин С. Витамин С е главно хранително вещество, което оказва помощ за поддържането на здрава имунна система, кожа и зрение. Портокалите също съдържат фолат, витамин В, който е значим за здравия напредък и развиване на клетките. Те също са добър източник на калий, който поддържа хубавичко сърдечна функционалност.

 Портокали

Киви

Кивито е дребен плод, който е цялостен с хранителни субстанции. Богато е на витамин С, фибри и антиоксиданти, което го прави отлично допълнение към всяка диета. Кивито също съдържа актинидин, ензим, който подкрепя храносмилането и може да помогне за възстановяване на здравето на червата. Изследванията демонстрират, че постоянното ястие на киви оказва помощ за понижаване на възпалението, възстановяване на дихателната функционалност и поддържане на здрава имунна функционалност.

Яденето на разнообразни плодове всеки ден е от значително значение за поддържането на положително здраве. Петте плода, изброени нагоре, са богати на хранителни субстанции и оферират необятен набор от изгоди за здравето.

Вижте също:

- Най-полезните плодове;

- По какъв брой плодове да ядем на ден;

- Кога се ядат плодовете;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР