Плодовете при определени условия могат да навредят на организма. В

...
Плодовете при определени условия могат да навредят на организма. В
Коментари Харесай

Ето кога любими плодове сa опасни за здравето

Плодовете при избрани условия могат да навредят на организма. В какви случаи това се случва изброи пред радио “Спутник “ доктор Рима Мойсенко, основен доктор на клиниката по естетична медицина "Риммарита ", терапевт, диетолог.
На първо място, заплахата съставлява фруктозата, която е част от сладките плодове. Това е монозахарид, чиято несъразмерна консумация води до повишение на равнищата на холестерола в кръвта, формиране на токсични висцерални мазнини и метаболитни нарушавания. Захарният диабет може да се трансформира в една от сериозните последствия от злоупотребата със сладки плодове, предизвести лекарят.
„ На първо място, би трябвало да заобикаляме презрели и меки плодове: те съдържат най-голямо количество фруктоза. Няма значение какъв тип плод е: в случай че е прекомерно мек, тогава този плод е неприятен, "обясни тя.
Според лекаря би трябвало да отдадете желание на твърдите плодове, които съдържат малко сок.
Яденето на екзотични плодове, необикновени за тялото, даже и в твърдо положение, може да докара до алергични реакции, продължи Мойсенко. В този смисъл, съгласно нея, "на последно място " измежду всички плодове, които можете да си позволите, би трябвало да поставите киви, ананаси, банани и манго.
Диетологът също не предлага да се увличате с плодове, които могат да провокират нараснала ферментация в организма, да вземем за пример цитрусови плодове. Според нея същото свойство имат доста плодове: грозде, касис и по-специално цариградско грозде.
За хората, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, е по-добре да откажат плодовете и плодовете въобще, счита Мойсенко. Те могат да ядат не повече от две ябълки и една жилава круша на седмица, сподели тя. Малко количество фурми, съгласно нея, също не би трябвало да навреди доста.
Почти единственото изключение от тези правила, съгласно Мойсенко, е лимонът.
"Той има шесткомпонентна система на витамин С, която съдържа голямо количество биофлавоноиди и пектини. И тези киселини са невероятни, изключително за възрастни хора и хора с ниска киселинна интензивност в стомаха ", сподели диетологът.
Лимонът може да увеличи равнището на киселинност в стомаха и единствено тези хора, които към този момент имат висока киселинност, би трябвало да се тормозят от този плод, добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР