Плодовете, изядени в неподходящо време, могат да навредят на тялото

...
Плодовете, изядени в неподходящо време, могат да навредят на тялото
Коментари Харесай

Кога да ядем плодове, за да не си навредим

Плодовете, изядени в неуместно време, могат да навредят на тялото ви. Кога и с какви артикули е най-добре да ги комбинирате, изясни в изявление за радио " Спутник " Римма Мойсенко, диетолог и терапевт в Московска клиника, съобщи БГНЕС.
Според нея концепцията за безусловните изгоди от плодовете е илюзия, тъкмо както очакванията за този артикул на хората, които желаят да отслабнат или да поддържат стройна фигура. В никакъв случай не би трябвало да замествате нормалното хранене напълно с плодове, защото сходни опити нарушават метаболизма на липидите и въглехидратите в организма, акцентира лекарят. Особено рисково за здравето е да се подлагате на напълно плодова диета вечер.
 Десет храни, които ще те създадат по-красива Десет храни, които ще те създадат по-красива
Всяка жена мечтае да бъде по-красива. Полага доста и ежедневни старания за това. Имаме обаче една добра вест - можете да се разхубавява...
Да приемем, че човек обядва, по-късно остава късно на работа, огладнява, взема решение да не вечеря и " залъгва глада си " с плодове. Не бива да вършиме това постоянно, поучава Мойсенко. Замествайки вечерята си напълно с плодове, можете да доведете тялото до хормонални разстройства, водещи до наддаване на тегло, предизвести тя.
" Плодът неотложно визира мозъчната кора и той стопира да усеща хормона лептин, който контролира енергийния метаболизъм. Лептиновата устойчивост е затруднение, при което мозъкът не схваща какъв брой сила има, стартира да я пести и съхранява ", изясни диетологът.
Като цяло яденето на плодове следобяд е нежелателно, сподели тя. По-добре е да ги включите в диетата си, като се фокусирате върху първите часове след закуска и ги комбинирате с други храни.
" Можете да ядете корав плод, не повече от един дневно, преди обяд и до час и половина след закуска. Ако консумирате плод като междинна закуска добре е да вършиме комбинации със зеленчуци - да вземем за пример круша с цвекло или ябълка с моркови ", предлага диетологът.
 Какво издават вкусовите ти желания за характера ти? Какво издават вкусовите ти желания за характера ти?
Според едно скорошно проучване на група експерти от японски университет, обичаната храна на всеки един човек може да разкрие освен...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР