Плеймейкърът на Милан по време на финала на Шампионската лига

...
Плеймейкърът на Милан по време на финала на Шампионската лига
Коментари Харесай

Кака: Финалът в Атина беше знак от Господ, а не съвпадение

Плеймейкърът на Милан по време на финала на Шампионската лига в Атина през 2007 година - Кака, си спомни за въпросния мач, в който неговият тим надделя Ливърпул с 2:1. Само две години по-рано " росонерите " изгубиха трагично решителния дуел за трофея в Истанбул точно против този противник.

 Днешната дата е по-специална за Милан

" Това беше знак от Господ, а не съвпадане. Не обичам да го назовавам възмездие, само че беше извънредно и магическо. Отборът беше друг от този през 2005 година, защото към този момент не разполагахме с Ернан Креспо и Андрий Шевченко, само че основите бяха същите. Съставът беше съвсем същият, само че финалът беше доста друг и остана в историята. Пипо Индзаги стартира да бяга без даже да гледа топката при първия гол, надявайки се, че вратарят ще избие шута на Андреа Пирло. Той знаеше къде да бъде за добавката, просто знаеше. При второто попадение можеше да се види, че единствено аз и Пипо сме напред, само че знаех неговите придвижвания толкоз съвършено, че към този момент бях наясно какво ще направи. Подготвих се да му подам топката, всичко беше толкоз точно. Той пък отиде по-встрани, с цел да има пространство при удара си. Всичко опира до детайлите.

Kaká takes us back to 2007: the semis with United, the magic of Athens and the joy in everyone’s eyes. Exclusively on our official app https://t.co/k2zluibzhx

Un emozionante viaggio a ritroso nel tempo: l'intervista @KAKA è in esclusiva sulla nostra app #SempreMilan pic.twitter.com/BfhNMOGQ26
— AC Milan (@acmilan) May 23, 2020
Беше извънредно, когато Дирк Кайт се разписа и призраците на 2005 година ни заплашваха още веднъж да ни преследват. Това беше борба на волята, като ние усетихме страха и възприятието " о, не, случва се още веднъж ". За благополучие, ние удържахме и успяхме да честваме най-после. Всички се чувствахме по друг метод по време на празненствата. Това беше моят първи трофей от Шампионската лига, сбъдната фантазия. За Паоло Малдини пък той беше пети. Сякаш завършихме цялостен цикъл, съвършеният завършек на времето ни дружно в този тим ", описа Кака пред клубния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР