Плевенчанинът Пламен Иванов спечели специална награда за най-бърза смяна на

...
Плевенчанинът Пламен Иванов спечели специална награда за най-бърза смяна на
Коментари Харесай

Българин с награда за най-бърза смяна на гума на камион в света

Плевенчанинът Пламен Иванов завоюва специфична премия за най-бърза промяна на гума на камион в едно от най-големите надпревари за професионални водачи в света - Optifuel Challenge 2019. Той съумя да извърши интервенцията за 1 минута и 24 секунди. Българинът още веднъж откри място и в Топ 5 на най-ефективните водачи в извънредно тежката конкуренция на световния край на шампионата, проведен от Renault Trucks в Лион.

В решаващата конкуренция взеха присъединяване общо 25 състезатели от разнообразни страни. Те бяха излъчени в националните кръгове на Optifuel Challenge 2019 от общо близо 3000 участника. Това е петото издание на едно от най-големите надпревари за водачи на камиони в света, ориентирано към ефикасното шофиране – понижаване на разхода на гориво без компромис с качественото осъществяване на действителните транспортни задания.



Глобалният край се организира в две елементи. В първия кръг финалистите попълняха въпросник, който ревизира знанията им за правилата на екологично шофиране и по какъв начин може да се понижи разходът на гориво. Във втората фаза всеки един направи 40-минутно спортно шофиране в действителни пътни условия с Renault Trucks T Optifuel с 13-литров мотор Euro 6, версия C. Целта е да се реализира най-висока успеваемост – най-нисък разход на гориво при оптимална междинна скорост.

Въпреки високата си комбинирана оценка, Пламен Иванов, който завоюва международната купа в предходното издание на Optifuel Challenge през 2017 година, този път остана пети. С извънредно дребни разлики в челното класиране, купата за 2019 година и огромната премия камион Renault Trucks T High 480 модел 2019 година отидоха при представителя на Словакия.

" Гордеем сме с представянето на Пламен, който за следващ път отбрани почтено цялата българска колегия. Конкуренцията беше извънредно тежка, а разликите в резултатите тази година в действителност бяха минимални. Тъй като надпреварата се организира при действителни пътни условия от време на време е нужен и малко шанс ", изясни Иван Ушев, Търговски шеф на Renault Trucks за България. " За нас Пламен остава първенец и се радваме, че въпреки всичко си тръгваме от Лион с премия в редом съревнование, което също по никакъв начин не беше елементарно ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР