Плевен. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова избра Плевен

...
Плевен. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова избра Плевен
Коментари Харесай

От Плевен стартира инициативата „Година на благодарността с Мадлен Радуканова“

Плевен. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова избра Плевен за старт на своята самодейност, наречена „ Година на благодарността “. Това заяви екипът на Асоциация " Докосни дъгата " . Кампанията ще се организира през всичките 12 месеца от 2022 година, като всеки месец „ златното момиче “ планува да бъде на друго място в страната, с цел да се срещне с деца и младежи, които имат потребност от поддръжка, от менторство и от добър образец.

Визитата на Мадлен Радуканова в Плевен се реализира със съдействието на доктор Денислава Ангелова - ръководител на асоциация „ Докосни дъгата “, която е измежду формалните сътрудници на самодейността.

Златната медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика дойде в града на Панорамата със своя татко Милен Радуканов, който е треньор по футбол и някогашен футболист на Левски, ЦСКА, Локомотив (София), Спартак (Плевен) и други тимове. Легендарният бранител показа, че поддържа напълно благородното начинание на своята щерка и това бе повода да бъде компактно до нея по време на гостуването ѝ в Плевен.

Мадлен Радуканова снима специфична фотосесия за старта на своята „ Година на благодарността “ пред един от знаците на града – Параклис-мавзолей „ Свети Георги Победоносец “, като в фотосите се включи и мажоретният състав на СУ „ Иван Вазов “.

Непосредствено по-късно момичето-герой от Игрите в Токио се насочи към най-голямото учебно заведение в региона, където бе посрещнато извънредно топло от шефа Димитър Митев. Мадлен Радуканова подари на СУ „ Иван Вазов “ своя гимнастическа топка и влезе в часа по физическо образование, където организира забавен и мотивиращ диалог с учениците.

Тя описа, че през 2021 година станала олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио, което е неповторима за България достижение, и до момента в който тя и светът слушали „ Мила Родино “ на стълбицата в Токио, си дала сметка какъв брой доста обича родината.

„ Медалът е самопризнание за доста години тежък труд, само че същинската премия пристигна от вас, нашата аудитория. В месеците след игрите чух доста неща - дефинират ни като „ златни “ и „ диамантени “ девойки, само че най-съкровеното, което чух за себе си, е, че съм добра. Добротата, обаче, не е плод на труд, тя е персонален избор. Същото е и с благодарността - това е отношение на сърцето, изцяло схващане за живота, настройка и светоусещане, които не се възпитават - те са
вродени. Всичко това ме стимулира в края на най-успешната за мен в професионален проект година да се отблагодаря по един нетрадиционен метод за всички положителни думи, всички позитивни мнения и положителни оценки, които получих. Аз зная какъв брой е значима даже една добра дума, казана в прецизен миг, по тази причина ще дам всичко от себе си, с цел да бъда потребна там, където е допустимо. “, показа Мадлен за мотивацията си да започва тази самодейност.

Развълнуваните плевенски възпитаници слушаха деликатно какво има да им каже олимпийската шампионка, задаваха въпроси и „ попиваха “ с голям интерес всяка нейна дума. Децата даже имаха шанса да допрян златното ѝ отличие, извоювано на Олимпиадата в японската столица. Мадлен съобщи, че се надява с триумфите си да въодушеви младежите да стартират да спортуват и да не се отхвърлят от фантазиите си.

Изненада за гимнастичката сервира мажоретният състав на СУ " Иван Вазов " - особено танцово осъществяване, в което се включи и самата Мадлен, употребявайки своите бухалки и лента, донесли ѝ десетки медали през годините. Някои от ученичките се престрашиха също да употребяват гимнастичките уреди, а известната спортистка ги окуражи и им даде скъпи упътвания.

В края на срещата Мадлен Радуканова зарадва учениците с доста подписи и фотоси за спомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР