Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи дебата по 10-процентното

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи дебата по 10-процентното
Коментари Харесай

Няма да вдигат заплатите в съдебната система... засега

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) отсрочи дебата по 10-процентното нарастване възнаграждението на чиновниците в правосъдната система.

Точката трябваше да бъде гласувана на днешното първо за годината съвещание на кадровиците, с което заплатите на съдии, прокурори, следователи и административните чиновници да скочат с 10 на 100, считано от началото на януари. Магистратите щеше да получат първите си индексирани хонорари с преводите през февруари.

Вносител на предлагането е бюджетната комисия към Съвета, само че през днешния ден ръководителят и Боян Магдалинчев изненадващо разгласи, че по решението на комисията от през вчерашния ден желае нейното отсрочване, което срещна утвърждението на кадровиците.

Така на процедура нуждата от спор по тематиката отсрочи гласуването. Според една част от мненията, всички чиновници би трябвало да получат еднообразно покачване на заплатите си, а съгласно друга – то би трябвало да бъде диференцирано, съгласно техния сан, подготовка и натовареност.

Индексирането на възнагражденията на всички в правосъдната система бе планувано в бюджетната прогноза през предходната година, а 10-процентно нарастване за магистратите и чиновниците Висш съдебен съвет е заложило на всеки 12 месеца до 2020 година

Такова към този момент бе осъществено през миналата 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР