Платформата за търговия на капиталовите пазари Robinhood успя да направи

...
Платформата за търговия на капиталовите пазари Robinhood успя да направи
Коментари Харесай

Robinhood направи най-лошият борсов дебют за компания от подобен мащаб

Платформата за търговия на финансовите пазари Robinhood съумя да направи история с дебюта си на борсата, само че не по метода, на който се надяваше, написа Блумбърг.

Акциите на компанията, съоснована от родения в България Владимир Тенев, поевтиняха с 8,4% при дебюта и на Nasdaq. В по-ранните часове на комерсиалната сесия даже бе регистриран спад от 12%. Това е най-лошият дебют от 51 американски компании, които са набрали същата или по-голяма сума от Robinhood при първичното си обществено предложение, сочат данни на Bloomberg.

Така платформата, която закупи голяма известност измежду вложителите на дребно по време на пандемията, измести от нежеланото първо място в тази ранглиста MF Global Holdings Ltd, чиито акции поевтиняха с 8,2% при борсовия и дебют през 2007 година

Акциите на компанията започнаха да се оферират в Nasdaq при първична цена от 38 $, само че в последна сметка приключиха търговията при равнище от 34,82 $.

„ Само 16 от 99 листанти в Съединени американски щати компании, които са били оценени на най-малко 10 милиарда $ при борсовия си дебют, са записали загуби при първия ден на търговия “, сочат данни на Dealogic, представени от Ройтерс.

Редица IPO вложители подцениха дебюта на Robinhood, обосновавайки решението си с опасенията, че регулаторите може подхващат ограничения против бизнеса на компанията и акцентирайки въведените от нея ограничавания върху търговията с т.нар „ мемеакции “ през януари, когато спекулативната търговия на книжата на компании като GameStop и AMC Entertainment раздруса фондовите пазари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР