Платформата за резервиране на места за настаняване Airbnb направи дългоочаквания

...
Платформата за резервиране на места за настаняване Airbnb направи дългоочаквания
Коментари Харесай

Да спечелиш над $15 милиарда за ден: Основателите на Airbnb удвоиха богатството си след листването ѝ

Платформата за запазване тук-там за настаняване Airbnb направи дълго чакания си дебют на борсата. И макар тежката обстановка, в която се намира туристическия бранш, тя съумя да регистрира забележителен скок в цената на акциите си в първия ден на търговия.

В резултат на интереса на вложителите към нея пазарната капитализация на компанията надвиши 100 милиарда $, което е повече от общата оценка на веригите хотели Marriott и Hilton взети дружно.

Може да се каже, че най-големите печеливши от този триумф са тримата съоснователи на Airbnb, чието общо благосъстояние се удвои единствено в границите на този ден и надвиши към 10 милиарда $ на човек.
 Airbnb излезе на борсата. И коства повече от Marriott и Hilton взети дружно
Airbnb излезе на борсата. И коства повече от Marriott и Hilton взети дружно

Акциите започнаха търговията при главозамайващите $146 за брой

Брайън Чески, който е съосновател и основен изпълнителен шеф на Airbnb, има 11% от акциите ѝ. Така при започване на IPO-то неговото чисто положение е било 5,2 милиарда $. След него обаче то към този момент надвишава 11,4 милиарда $.

Заедно с него останалите двама съоснователи на платформата - Натан Блечарчик и Джо Гебия, имат малко под 10% от акциите на компанията.

Преди дебюта на борсата на тяхното чисто благосъстояние е изчислявано на към 4,7 милиарда $ за всеки. След IPO-то през днешния ден то възлиза на 10,3 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР