Платформата за обикновени телефони става все по-популярнаОперационната система KaiOS управлява

...
Платформата за обикновени телефони става все по-популярнаОперационната система KaiOS управлява
Коментари Харесай

Проектът KaiOS привлича инвеститорите

Платформата за елементарни телефони става все по-популярна

Операционната система KaiOS ръководи мобилни телефони с бутони (източник: KaiOS Technologies)

KaiOS Technologies, разработчик на едноименната операционна система за мобилни телефони с бутони, притегли инвестиция в размер на 50 млн. $, заяви Telecompaper. Очевидно пазарът на елементарни телефони има бъдеще.
още по тематиката
Начело в следващия рунд на финансиране на KaiOS е компанията Cathay Innovation. В договорката вземат участие също досегашните вложители Гугъл и TCL Holdings.

KaiOS се базира на платформа Firefox OS, която се употребява интензивно в устройства от категорията „ интернет на нещата ”. Разработчикът KaiOS Technologies твърди, че операционната система е конфигурирана на повече от 100 млн. устройства в не по-малко от 100 страни в света.

Телефони с бутони, ръководени от KaiOS, оферират Alcatel, Micromax и редица други производители. Същата платформа се употребява и в модела Nokia 8110 4G. Системата поддържа безжични връзки LTE и NFC и работи с чипсети от главните производители, включително Qualcomm и MediaTek.

Новото финансиране на плана ще се употребява за внедряване на Гугъл услуги в KaiOS телефоните от рода на търсене, карти Гугъл Maps, видео YouTube и гласов асистент Assistant. По-рано компанията интегрира Гугъл услуги в телефоните на Nokia под ръководство на KaiOS.

Освен това KaiOS Technologies ще употребява привлечените средства за излизане на нови пазари, за проучвания и разработки на нови артикули, както и за развиване на общността от разработчици към KaiOS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР