Платформата за места под наем Airbnb ще осигури безплатен подслон

...
Платформата за места под наем Airbnb ще осигури безплатен подслон
Коментари Харесай

Airbnb приютява 20 000 бежанци от Афганистан

Платформата за места чартърен Airbnb ще обезпечи безвъзмезден заслон на 20 хиляди бежанци от Афганистан. Главният изпълнителен шеф Брайън Чески разгласи, че компанията му започва програмата неотложно и ще поеме разноските за престоя на хората, съобщи CNN.

„ Разселването и преселването на афганистански бежанци в Съединени американски щати и другаде е една от най-големите филантропични рецесии на нашето време “, разяснява Чески в обществената мрежа Twitter. По думите му Airbnb ще работи тясно с неправителствени организации, както и с неправителствения си клон Airbnb.org, който подкрепя хора в потребност след естествени бедствия и други произшествия.

Чески не отбелязва защо време ще бъдат приютени бежанците, нито за каква част от това време ще бъде затрупан престоят им. Хиляди пробват да изоставен Афганистан през последната седмица след настъплението на талибаните в столицата Кабул. Мнозина с продължение на дни стоят на летището и се пробват да се доберат до евакуационен аероплан.

Десетилетията спорове в страната към този момент породиха остра бежанска рецесия. Почти 2.5 млн. са записаните от Афганистан бежанци съгласно Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР