Платформата iOS на Apple е неразделна част от iPhone. А

...
Платформата iOS на Apple е неразделна част от iPhone. А
Коментари Харесай

Как да махнем дублиращи се снимки с iOS 16

Платформата iOS на Apple е неразделна част от iPhone. А смарт телефонът е прочут със своите мощни камери, с които потребителите вършат доста фотоси.

За мнозина iPhone е и главното устройство за сърфиране в интернет и връзка. Така то бързо може да се препълни с ненужни файлове, изключително фотоси, които са били изтегляни и копирани от няколко приложения.

За благополучие, iOS има вградена функционалност за разкриване на дублирани фотоси, която улеснява потребителя да открие такива файлове и да ги изтрие, с цел да освободи място в паметта на телефона. Тя е част от приложението Photos, което е конфигурирано на всеки iPhone.

Потребителят просто би трябвало да избере секцията Albums и по-късно Utilities в долната част на менюто. Трябва да се кликне на опцията Duplicates. Тя ще е забележима единствено, в случай че iPhone към този момент е разкрил дублирани фотоси.

В случай, че има такива, отварянето на това меню ще показа на потребителя лист с всички дублирани фотоси. Това включва опция за съпоставяне на двата фрагмента, с цел да може потребителят да реши кой от тях да резервира. Понякога системата може да дефинира като дублирани сходни фотоси, в които има минимални разлики, само че човек желае да резервира.

Има и друга алтернатива - потребителят може да " слее " двата дублирани фрагмента в един. Тогава ще резервира и мета данните от двете фотоси, в случай че те се разграничават.

А в случай че човек изтрие фотография по простъпка, има опция да я възвърне. Това става от менюто Utilities > Recently Deleted. Всеки заличен кадър се пази тук в продължение на 30 дни, като през този интервал може да бъде възобновен. След това се изтрива дефинитивно и необратимо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР