Плътен кордон от полицаи опаса официалния вход на Народното събрание,

...
Плътен кордон от полицаи опаса официалния вход на Народното събрание,
Коментари Харесай

Опит за пробив в парламента, двама задържани и плътен кордон от полицаи

Плътен кордон от служители на реда опаса формалния вход на Народното събрание, където депутатите заседават за първи ден в новата пленарна сесия, откакто част от протестиращите на няколко пъти се пробваха да нахлуят при народните представители.

Тълпата се пробва да избута полицията, само че пристигнаха нови сили, които компактно застанаха пред входа на постройката.

Срещу служителите на реда и постройката на Народното събрание летят яйца, даже и картофи, минерална вода. Напрежението се усили, откакто бяха пуснати и няколко димки. Засега не се оповестява за потърпевши.

Майките от " Системата ни убива ", които са част от митинга, пък застанаха в отбрана на силите на реда. Те направиха кордон пред самите служители на реда, с цел да ги пазят от митинга.

На стачкуващите се раздават специфични лепенки, които имитират пари, а недоволните ги залепят върху щитовете на служителите на реда.

Двама са арестуваните - единият Росен Миленов, някогашен служитек на ДАНС, който се качи на полицейски автомобил.

Той взе участие в спонтанна акция на протестиращите да клатят колите на силите на реда, само че бе арестуван, по тази причина, че се качи върху една колите.

Втори човек е арестуван в региона на пл. " Независимост ", откакто при инспекция у него са открити неразрешени предмети.

Полицията още веднъж приканва жителите да запазят мирната форма на митинга и да не се поддават на провокации.

Днес пред Народно събрание, някогашния Партиен дом, където депутатите заседават в нова зала за първи път, има голям митинг. Той е разпилян към всички страни на постройката, измежду протестиращите има и доста представители от Варна, проведени от партия " Възраждане " с водач Костадин Костадинов.

Представителите на " Отровното трио " също са на митинга, има и свободни жители, пристигнали да търсят правдивост за родителите и децата си.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР