Пластмасов понтонен пешеходен мост през река Шешма бе открит в

...
Пластмасов понтонен пешеходен мост през река Шешма бе открит в
Коментари Харесай

Построиха пластмасов мост за пешеходци

Пластмасов понтонен пешеходен мост през река Шешма бе открит в село Елантово в съветската република Татарстан, чиито поданици чакаха появяването му на мястото на остарял мост повече от 20 години, съобщи пред РИА Новости кметът на село Елантово Раиф Гайнутдинов.

" Ние се занимаваме с този проблем повече от 20 години. Факт е, че наоколо до селото има огромен авто мост, а мостът в Елантаво е нужен единствено за пешеходци, с цел да стигнат от една част на селото до друга, без да изминават спомагателните 6-7 километра до там и назад. Старият мост, също понтонен, беше в неизползваемо положение, само че нямаше финансиране за построяването на нов непрекъснат мост ", сподели Гайнутдинов.

По неговите думи новият пластмасов мост е издигнат посредством частна инвестиция, привлечена от един от депутатите на Държавния съвет на Татарстан, откакто жителите на селото се обърнали към него, като построяването на подобен морски прелез коствало към 2,4 милиона рубли.

Единствената компликация, съгласно Гайнутдинов, е, че новият мост е сезонен, той ще би трябвало да бъде отстранен за интервала на ледоход, с цел да не се повреди структурата. Но кметът е сигурен, че селяните ще се оправят с този въпрос благодарение на експерти - мостът елементарно се разглобява и сглобява.

" През зимата, когато към този момент ще има мразовит проход през Шешма, ще премахнем централните структури и след ледения дрейф ще ги инсталираме още веднъж. Може би не е нужно да го отстраняваме - ще забележим по какъв начин ще работи през първата година ", посочи той.

В Елантово живеят 710 души, към 250 от тях в лявата част на селото. В същото време всички обществени уреди са ситуирани на десния бряг на реката - учебно заведение, детска градина, магазин, културен център, банков клон и администрация. За да стигнат от една част на Елантово до другата, хората трябвало да изминават разстояние от 3,5 километра.

Новият понтонен мост е предопределен единствено за пешеходци, широчината му е 2 метра, дължината - 95 метра, състои се от 760 детайла. Може да се експлоатира при температури от -30 до +40 градуса. Мостът е невисок и устойчив, оборудван с парапети, а повърхността на модулите има особено неплъзгащо се покритие, което го прави безвреден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР