Плащаш за 50-100 грама повече, отколкото получаваш в магазина, съобщава

...
Плащаш за 50-100 грама повече, отколкото получаваш в магазина, съобщава
Коментари Харесай

Плащаш за 50-100 грама повече, отколкото получаваш...

Плащаш за 50-100 грама повече, в сравнение с получаваш в магазина, оповестява Нова тв, откакто е осъществена инспекция допустимо ли е тежестта на стоката, изписано на етикета, да е друго от това на кантара?

За това алармират консуматори, открили разликата в грамажа при извършване на покупки в магазина. Така да вземем за пример, банани могат да тежат 300 гр при премерване на контролната везна, а на касата - изненадващо да платим за 380 грама.

Всяка десета везна, с която търговците ни мерят покупките, демонстрира отклонения при инспекциите. От 5 460 тествани кантара през предходната година се оказва, че 559 ни удрят с грамажа.

При едно от последните пазарувания в магазина мъж вижда, че измерените на касата плодове са нелогично тежки. " Купих си един банан и един грейпфрут. Сториха ми се, че са много огромни, с цел да костват толкоз пари, а бяха на промоция ", разяснява клиентът.

Затова той ги мери у дома. Стрелката демонстрира 150 гр при банана и близо 200 гр - при грейпфрута. " Имаше разминаване с домашния ми кантар с 40-50 гр ", сподели още пострадалият.

Той взема решение да стартира опит в магазина - първо замерва артикули на кантарите за насипни артикули, а по-късно и на самата каса. Разминаванията се удостоверяват.

" Взимам си един лимон и една глава лук. Едното беше 120 гр, другото - 150 гр. Отивам на касата, подреждам се с другите артикули и запитвам: " Може ли да ми ги измерите преди да ги маркирате? ". Жената се съгласи. И при двата продукта - беше тъкмо 30 грама от горната страна ", показва мъжът.

При опит, в който се влиза в ролята на скришен клиент със скрита камера, се ревизира мамят ли търговците с тежестта на стоките. От щанда с плодове и зеленчуци се пазари мрежичка с мандарини. Изписаното тегло на етикета е 1284 грама. Сравнява се, откакто се мери и на контролния кантар в магазина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР