Планираното въвеждане на електронни рецепти от 30 април се отлага

...
Планираното въвеждане на електронни рецепти от 30 април се отлага
Коментари Харесай

Електронните рецепти за лекарства ще се забавят с 2 месеца

Планираното въвеждане на електронни предписания от 30 април се отсрочва с два месеца. Новата дата за старт на това начинание е 30 юни като до тогава ще могат да се издават хартиени предписания. Това излиза наяве от план за изменение на Наредба за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули.

Проектът е оповестен за 14-дневно публично разискване на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Причините за отсрочката са усложнената епидемиологична конюнктура, поради която лекарите и лекарите по дентална медицина не са съумели за надградят софтуерите си.

Най-големи компликации изпитват лекарите и лекарите по дентална медицина, които извършват здравна помощ в дребните обитаеми места и труднодостъпните и отдалечени региони на страната, се показва в претекстовете за удължение на периода.

Изключение във връзка с електронното наставление на лекарствени артикули са лекарствените артикули, съдържащи наркотични субстанции, лекарствени артикули, заплащани от държавния бюджет за лекуването на българските жители за болести, отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване и предписването на лекарствени артикули в лечебни заведения със стационар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР