Планираните промени във формата на Шампионската лига по футбол ще

...
Планираните промени във формата на Шампионската лига по футбол ще
Коментари Харесай

Европейските клубни лиги не харесват промените в Шампионска лига

Планираните промени във формата на Шампионската лига по футбол ще облагодетелстват дребен брой богати и преобладаващи клубове, безапелационни са представителите на Асоциацията на европейските професионални футболни лиги (ЕПФЛ).

Европейската футболна асоциация (УЕФА) работи с Европейската клубна асоциация (ЕСА), членове на която са всички най-силни тимове на Стария континент, за реформирането на Шампионската лига след края на сезон 2023/2024. Планът е водещият европейски шампионат да бъде формиран от четири групи по осем тима, представящи най-големите сили на континента.

"Това ще облагодетелства дребен брой богати и преобладаващи клубове и ще нанесе вреди на вътрешните шампионати, както и на огромна част от клубовете в тях ", отвръщат от съюза на шампионатите. Групата прибавя, че работи по правенето на друг проект, който ще "допринесе за дълготрайното спортно и финансово стабилизиране както на интернационалните, по този начин и на вътрешните шампионати ".

"УЕФА би трябвало да стигне до съглашение с ЕПФЛ и другите забъркани страни, с цел да запази интереса към всички професионални клубове в Европа ", безапелационни са от организацията./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР