Планинските спасители в Сливен оказаха помощ на 49-годишна контузена жена,

...
Планинските спасители в Сливен оказаха помощ на 49-годишна контузена жена,
Коментари Харесай

Планинските спасители в Сливен оказаха помощ на жена с травма в района на Халката

Планинските спасители в Сливен оказаха помощ на 49-годишна контузена жена, потърпевша в местността Малката Чаталка, наоколо до Халката. Сигнал за случая е подаден на 19 май вечерта, към 18.50, че туристка е контузила глезена си на връщане от Халката, което направило невероятно по-нататъшното й независимо напредване.

Към мястото на случая незабавно са потеглили доброволци от Планинската избавителна работа – ръководителят на отряда Николай Сотиров, Андон Димов, Камен Динев, Петър Койнов, доктор Евгений Тенчев, както и стажант-спасителите Щилиян Тенчев, Светослав Семов и претендентът за избавител Тодор Ников.
 
 Планинска избавителна работа ПСС Сливен

Пострадалата е получила здравна помощ от доктор Тенчев, който е сложил шина на контузения крайник. След това тя е била пренесена с носилка до автомобил и превозена до Спешното поделение на МБАЛ-Сливен.

Това е първата избавителна акция на отряда за годината и след въвеждането на изключително състояние в страната. С цел съблюдаване на противоепидемичните ограничения за ограничение разпространяването на ковид, всички участници са носили защитни маски и шлемове.
 
 Планинска избавителна работа ПСС Сливен

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР