Планински ясен, кестен, явор, кълбовидна акация, декоративна слива, платан, шестил,

...
Планински ясен, кестен, явор, кълбовидна акация, декоративна слива, платан, шестил,
Коментари Харесай

С 315 засадени дръвчета приключи програмата за залесяване на Община Русе за есенно-зимния сезон

Планински явен, кестен, явор, кълбовидна акация, декоративна слива, платан, шестил, дребнолистна и едролистна липа, бреза и копривка са измежду главните дървесни типове, като 80 от тях бяха засадени по алеите в Парка на възрожденците и Парка на младежта. Останалите дръвчета са ситуирани на предопределените за тях места по булевардите „ Цар Освободител “ и „ Липник “, както и на тротоарните площи на десетки русенски улици, измежду които „ Плиска “, „ Княжеска “, „ Църковна самостоятелност “, „ Панайот Хитов “, „ Доростол “.

Успоредно с това са почистени и саморасли дървета.

Причината за засаждането в този интервал от годината е, че от ноември до февруари е най-благоприятното време за залесяване - след опадането на листата и когато вегетационният интервал е завършил.

Припомняме, че Русе е един от най-зелените градове в България със своите над 60 000 картотекирани дървета. Над 80% от тях са били посадени в интервала 1955 – 1980 година и сложени в градски условия, стареят и се разболяват доста по-бързо. Замяната с нови типове е съобразена с естествените условия и нормативната уредба по отношение на отстоянието на растителните насаждения от обектите на градската инфраструктура.

Пълен лист на типовете засадени дървета и местоположението им можете да намерите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР