Планината Кайлаш се намира в отдалечен регион на Западен Тибет

...
Планината Кайлаш се намира в отдалечен регион на Западен Тибет
Коментари Харесай

Защо планината Кайлаш не е проучена, а върхът и никога не е изкачен?

Планината Кайлаш се намира в далечен район на Западен Тибет и е може би едно от най-мистериозните места на планетата Земя.Колкото и да се стараят откривателите, тайните на планината остават мистерии …Височината на Кайлаш е 6666 метра. От нея излизат четири съществени реки на Индия. Но главната водна тайнственост са две езера. Намират се на надморска височина от 4650 метра и са разграничени едно от друго с тъничък каменен провлак.Първото – Манасаровар, Мапам Юмко („ езеро на живата вода “) резервира успокоение при всяко, даже и най-неприятното време. Водата му е чиста и питейна, някои даже виждат лековит и подмладяващ резултат.

 1 2 - Защо планината Кайлаш не е проучена, а върхът и в никакъв случай не е изкачен?
Второто – Ракшастал („ мъртво езеро “ или „ езерото на Демона “) е непрекъснато в придвижване – солените му води непрестанно се движат. Дори и да няма бриз, повърхността на езерото постоянно кипи. Водата му не е подобаваща за пиянство, даже е рискова за хората. Сред поклонниците има свята възбрана за посещаване на това място.
И в двете езера се виждат слънчеви и лунни затъмнения. Все още е мистерия дали тези езера са се образували естествено или изкуствено.Всичките четири реки произлизат от 4-те направления на планината Кайлаш – Брахмапутра, Инд, Сутледж и Карнали. От тях произлизат Ганг, Сарасвати и други реки на Китай.Говори се, че времето на мистериозната планина се държи по друг метод. Понякога върви безпрепятствено, от време на време се разтяга, само че най-често “бяга “, като че ли “прескача “. И това събитие се отнася единствено за биологични типове.Някои пътешественици виждат, че в случай че се съди по метода, по който пораства косата, 12 часа, прекарани в планината, могат да се приравнят на две цялостни седмици.

 2 1 - Защо планината Кайлаш не е проучена, а върхът и в никакъв случай не е изкачен?
Но не всеки може да се приближи до тази планина. По някаква причина мислите на пътешественика се объркват и както върви нагоре в идната секунда съвсем побягва надолу. Мнозина виждат, че осъзнаването на смяната на посоката идва към този момент в подножието.Все още нито един планинар не е съумял да покори връх Кайлаш.През 1926 година Хю Рътлидж учи северната стена, която съгласно него е „ изцяло непостижима за нанагорнище “ и взема решение да се изкачи по североизточния било, само че не съумява. По същото време, полковник Р. Ч. Уилсън изследва региона от другата страна на планината със своя шерп Цетен.Уилсън споделя, че Цетен му съобщил: „ Сахиб, можем да изкачим това! “. Полковникът също вижда, че югоизточното било съставлява изпълним маршрут до върха. Уилсън изяснява, че макар, че е бил решен да изкачи Кайлаш, той се сблъсква с непредвидени компликации.Четете още: Ернст Мулдашев: Лабиринтът на МинотавъраТой споделя:„ Точно когато открих лесна пътека до върха на планината, стартира да вали мощен сняг, което направи изкачването невероятно. “Хърбърт Тичи е в региона през 1936 година, пробвайки се да се изкачи по планината. Когато пита един от Гарпоните на Нгари дали Кайлаш може да се изкачи, Гарпонът дава отговор: „ Само човек, изцяло свободен от грях, може да се изкачи на Кайлаш … “.Освен с аномалии, планината се отличава със своето местонахождение. Намира се тъкмо против мистериозния Великденски остров, само че на противоположната страна на планетата.Пътуващите вършат редица измервания. Оказва се, че Стоунхендж е навръх 6666 километра от Кайлаш. Северният полюс е навръх същото разстояние, а Южният полюс е два пъти по-далеч.Всички, които учат планината Кайлаш, единомислещо настояват, че тя има пирамидална форма. Изненадващо, лицата й са строго насочени към съществените точки. Изследователите са сигурни, че има големи празнини в основата и в средата на планината.

 3 1 - Защо планината Кайлаш не е проучена, а върхът и в никакъв случай не е изкачен?
Това навежда на мисълта, че е изкуствена „ постройка “. Но кой и за какво е издигнал такава циклопска конструкция остава мистерия …Най-интересната тайнственост на планината Кайлаш е така наречен „ саркофаг Нанди “, съседен към нея. Това е едно от най-свещените места.Очевидно тази специфична форма е нужна за концентрацията на галактическа сила в храма. Доказано е, че такива форми към този момент не се срещат в Тибет и на никое място другаде на планетата.Ако се употребява аналогията с съветските и индийските храмове, има съображение да се счита, че саркофагът е върха на антично подземно светилище.

 Съответствието на формите на планината Нанди с мавзолея на Д. М. Пожарски в Спасо-Евтимиевия манастир, Суздал, Русия, и Храма на Навадеви, края на VI и началото на VII век, Джогешвари
Съответствието на формите на планината Нанди с мавзолея на Д. М. Пожарски в Спасо-Евтимиевия манастир, Суздал, Русия, и Храма на Навадеви, края на VI и началото на VII век, ДжогешвариСамият храм е доста по-нисък.Ето по какъв начин това място е разказано в тибетските текстове:„ На юг, навън, пред тези златни погребални светилища стои каменист рид, прочут като Двореца на будисткия свети Ангаджи. На скатовете на планината на изток, която наподобява по този начин, като че ли към нея е прикрепена завеса от бяла коприна, божественото заседание на Йеше Гонпо живее… “Очевидно „ Божествено заседание “ значи, че саркофагът крие от света всички велики учители, които в миналото са били изпращани на Земята. Вероятно Кришна, Буда, Заратустра, Исус … са там, в положение на самадхи.Планината Кайлаш е красива и загадъчна. Тя крие доста секрети. Споменава се като Кайлас Кханд в Шива Пурана, Сканда Пурана, Матся Пурана и др.Митологията споделя, че покрай нея има антично богатство, наречено „ Кубера “. Точното му местонахождение към момента не е известно.Според учени връх Кайлаш е „ центърът на земята “.Твърди се, че постоянно от небето планината се вижда да свети със 7 типа светлини. Според учени от НАСА това може да се дължи на магнитната мощ там.А по незнайни аргументи китайското държавно управление забрани експедиции до тези места …Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР