Планетарният шампион на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория

...
Планетарният шампион на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория
Коментари Харесай

Защо Уайлдър не бе в Кардиф? Ето двете гледни точки

Планетарният първенец на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър разочарова мнозина почитатели, откакто не пристигна на стадион “Мунисипалити” в Кардиф, с цел да участва онлайн на сплотяващия мегасблъсък сред Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър за останалите пояси в дивизията. Както е известно, британецът завоюва с единомислещо (убедително) съдийско решение и стана притежател на останалите три международни трофеи - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO), като точно последният бе взет от изгубилия Паркър.

" Ohhh Anthony Joshuaaa!! " @anthonyfjoshua celebrates with his team in his dressing room after beating Joseph Parker #JoshuaParker pic.twitter.com/jSv9qSrqV0
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) April 1, 2018
Дионтей Уайлдър щеше да бъде поканен от Sky Sports да разяснява мача онлайн на няколко метра от екшъна, като самият той след края на дуела е желал да се качи на кръга и да провокира спечелилия (той от самото начало говореше за Антъни Джошуа) лице в лице за сплотяващ дуел в края на 2018 година.

Промоутърът на AJ Еди Хърн показа, че е поканил Уайлдър да участва на стадиона (той изгледа онлайн на “Уембли” успеха над Владимир Кличко), само че не му е подсигурил, че ще бъде позволен на кръга след последния гонг. Това е отказало американеца да се разкарва до Кардиф.

Защо обаче екипът на Джошуа не е подсигурил на Уайлдър, че ще може да се качи на кръга, в случай че по този метод щеше да се промотира извънредно мощно бъдещия им мегасблъсък?
Джошуа, а след това и Хърн, дадоха своето пояснение с съвсем идентични словоред и причини.

Some 11 months...

On to the next one pic.twitter.com/jhy5rqZOly
— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) April 1, 2018
“Събитието в Кардиф е отдадено на Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, а не на Дионтей Уайлдър. Не можем да си разрешаваме Уайлдър да диктува изискванията. Ако победим Паркър и по-късно усещаме, че умерено можем да поканим Уайлдър на кръга, тогава той може да се качи. Но няма по какъв начин да планираме да го пуснем на кръга още преди да сме спечелили дуела, тъй като е неуважително към Паркър. Ако победим и се усещаме щастливи, тогава няма проблем Уайлдър да се качи и да промотираме дружно конфликта.”

В последна сметка американецът реши да не пътува до Кардиф, а след успеха Джошуа го провокира с микрофон в ръка, а първенецът на WBC одобри предизвикването, записвайки се няколко пъти на видео с телефона си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР