PlanB, известен количествен анализатор, направи смела прогноза за бъдещето на

...
PlanB, известен количествен анализатор, направи смела прогноза за бъдещето на
Коментари Харесай

Биткойн ще се покачи с около 1,850% след халвинга – PlanB

PlanB, прочут количествен анализатор, направи смела прогноза за бъдещето на най-голямата криптовалута, Биткойн (BTC).

Според неговия Stock-to-Flow (S2F) модел цената на Биткойн ще се усили с близо 1,850% от сегашната му цена, равняваща се на $27,316, след халвинг събитието на криптовалутата през идната година.

S2F моделът нормално се употребява за прогнозиране на представянето на артикули като злато и сребро въз основа на концепцията, че цената на даден актив се усилва, когато той става по-оскъден. PlanB чака Биткойн да доближи голямата си цел след халвинг събитието, което понижава на половина възнаграждението за миньорите на BTC.

Въпреки че се сблъска с рецензии от страна на тези, които слагат под въпрос точността на неговия S2F модел, PlanB остава убеден в способността си да предвижда пазарните трендове. Той твърди, че моделът тъкмо е планувал нарастването на цената на Биткойн след халвингите през 2012 година, 2016 година и 2020 година, което допуска, че цикълът на халвинг събитието е от главно значение за цената на Биткойн.

Въпреки това той призна, че някои може да са се фиксирали прекалено много върху прогнозата на модела за $100,000 за 2021 година, и акцентира, че има доста недоразумения по отношение на S2F модела и моделите като цяло.


 


PlanB също по този начин отбрани въпросният си модел си от обвиняванията в неправилност, казвайки, че той работи съгласно упованията и му носи пари, откогато го е основал през март 2019 година, когато цената на Биткойн е била под $4,000.

Той има вяра , че дъното на Биткойн е било при $15,500 и че халвингът евентуално ще се случи при равнището от $60,000 на S2F модела, като след събитието цената на BTC ще се повиши.

Ако прогнозата на PlanB се окаже вярна, Биткойн вложителите може да се радват на забележителен доход през идващите години. Въпреки това, както при всяка инвестиция, няма гаранции и е значимо да извършите лично изследване, както и да потърсите професионален съвет, преди да вземете каквото и да е решение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР