Планът за изграждането на най-дългият подводен железопътен тунел в света

...
Планът за изграждането на най-дългият подводен железопътен тунел в света
Коментари Харесай

Планът за най-дългия подводен жп тунел в света отново удря на камък

Планът за построяването на най-дългият подводен железопътен тунел в света още веднъж удари на камък, откакто естонското държавно управление отхвърли изпълнителя на плана. Като причина за това решение от управляващите в страната показаха редица аргументи, в това число закани за националната сигурност.

Въпреки че от държавното управление твърдят, че концепцията за свързването на Хелзинки и Талин остава на дневен ред, те показват, че имат терзания, свързани с финландската компания, поради обезпеченото от Китай финансиране.

Естонското държавно управление упорства двете страни да поемат водеща роля в реализирането на плана, написа Bloomberg.

Финландският бизнесмен Петер Вестербака, който е шеф на Finest Bay Area Development, е получил заричане за финансиране в размер на към 17 милиарда евро от китайската Touchstone Capital Partners за градежа на турела.
 Подводен тунел за €20 милиарда свързва две европейски столици
Подводен тунел за €20 милиарда свързва две европейски столици

Ще редуцира времето за пътешестване с най-малко една трета

Преди година министър председателят на Естония Таави Аас разяснява тематиката по този начин: " Ние би трябвало да имаме повече изясненост от кое място тъкмо идват парите за този план. Къде е гаранцията, че той ще бъде приключен. Разработчикът не може да отговори какъв брой хора могат да пътуват през него. ".

От държавното управление в Талин тогава показаха в писмо до разработчиците на плана, че проектът е нереалистичен и няма по какъв начин тунелът да бъде приключен през 2024 година. Проучване от 2018 година е пресметнало, че за завършването на плана са нужни 15 години.
 Първа пречка пред най-дългия подводен жп тунел в света
Първа пречка пред най-дългия подводен жп тунел в света

Eстония няма задоволително информация за плана и това я притеснява
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР