Планът с третата фаза на ваксинацията отпадна и малко станаха

...
Планът с третата фаза на ваксинацията отпадна и малко станаха
Коментари Харесай

Д-р Куцаров: Реденето на опашки не е план, в някои областни градове няма ваксини

Планът с третата фаза на имунизацията отпадна и малко станаха нещата напред, който може, да стигне до имунизациите. Според нас това беше неверно.
Това съобщи в предаването кардиохирургът доктор Севдалин Куцаров, разяснявайки тематиката с имунизирането против у нас.
Водачът на листата на " Републиканци за България " за област Добрич уточни, че задачата на имунизационния проект е точно да се имунизират рисковите групи във връзка с заразяването. " Естествено лекарите, които най-възможно могат да се срещнат със болестта, да бъдат измежду първите. След това съгласно нас трябваше да бъдат вкарани възрастните хора. Те имат максимален риск от тежко протичане на болестта ", означи доктор Куцаров.
По думите му реденето на опашки за ваксини не е проект. " Това е по този начин, тъй като възрастните хора доста мъчно ще минат през денонощни пунктове и ще стоят по няколко часа. Идеята през персоналните лекари да бъдат имунизирани отпадна, а доста от хората се записаха там. Тръгна се в тази посока да има повсеместност и естествено третата ваксина (на AstraZeneca и Оксфордския университет - бел. ред.) разрешава такава логистика. Днес разбрахме, че няма зелени, а към този момент ще има червени коридори, защото нещо не беше сметнато и ги няма доставките ", разяснява Куцаров. По думите му в доста от регионалните градове няма ваксини. " В момента няма и избор на ваксини, а имаше концепция този избор да бъде осведомен, за жалост, нямаше информация ", добави още кардиохирургът.
По думите му по-скоро медийният звук е основал съмнения към имунизацията на AstraZeneca, защото сега излизат изследвания за нейния много обещаващ резултат. " Тази технология на имунизацията е изпитана 40 години. За имунизациите с РНК също се работи от доста години ", акцентира Куцаров, който е уверен, че хората имат цялостното право да знаят какво си поставят.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР