Планът на Владимир Путин да анексира нови украински земи на

...
Планът на Владимир Путин да анексира нови украински земи на
Коментари Харесай

Планът на Путин се провали тотално: „референдумите“ в Украйна ще бъдат отложени отново

Планът на Владимир Путин да анексира нови украински земи на 11 септември се провали тотално. Русия планираше на 11 септември, когато са губернаторските избори във федерацията, да провежда псевдореферендуми в две несъществуващи републики – Донецка и Луганска, с цел да ги причисли към РФ.

Заради военните неуспехи на съветските бойци обаче датата ще бъде отсрочена. На 24 февруари Русия, по заповед на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, с съществена цел да превземе украински територии. Според изчисленията на „ Медуза “ в този момент Русия управлява 60,25% от Донецка област, като в последно време тази цифра съвсем не пораства, преди месец цифрата беше 59,7%. Кремъл вярваше, че може да организира референдуми за анексирането на 11 септември на „ Донецка национална република “, „ Луганска национална република “, Запорожка и Херсонска области.

Сега президентската администрация обмисля различен вид: референдумите въпреки всичко да се проведат на 11 септември, само че 60% от територията на Донецка област ще бъде присъединена към Русия. През май-юни съветските управляващи са били уверени, че до септември Донецка област ще бъде под техен надзор „ за известно време “ и че там ще може „ умерено “ да се приготви референдум. Кремъл обаче за следващ път неверно реши обстановката на фронта.

Представители на проруските администрации на окупираните територии към този момент са подписали документи за подготовката за гласоподаване, а съответните билбордове към този момент са окачени в обитаемоте места в Херсонска и Запорожка области, както и в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР. Режимът на Путин към този момент работи по авариен сюжет – фиктивните референдуми да бъдат проведени за зимата. Кремъл се надява, че до декември-януари съветските войски въпреки всичко ще съумеят да завладяват Донецка област - и да не изгубят надзор над към този момент окупираните територии. Сценарият за зимните избори става " все по-вероятен ". В същото време Путин схваща, че следващото отсрочване на референдумите може да обърка тези, които поддържат войната: „ Хората ще схванат, че нещо не се получава, изчисленията не се удостоверяват. Те може да го видят като уязвимост ".

Режимът на Путин дава обещание на жителите на окупираните украински територии, че след присъединение към Руската федерация те ще станат по-богати и ще заживеят по-добре. Това, несъмнено, е цинична неистина. Гражданите на самата Руска федерация тънат в бедност, до момента в който режимът на Путин харчи публичните пари за въоръжаване на армията. След противозаконното анексиране на Крим животът на локалните не стана по-добър, а в противен случай. Желанието на Москва да организира тези псевдореферендуми демонстрира същинската цел на Путин в тази война – завземането на територии, а не „ денацифициране на Киев “. Плановете на Путин обаче се провалят досега – съветската войска търпи невиждани загуби в човешка мощ и военна техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР