План. Дума: С над 340 мерки Мая Манолова ще променя

...
План. Дума: С над 340 мерки Мая Манолова ще променя
Коментари Харесай

С над 340 мерки Мая Манолова ще променя София; Борисов докладва на НАТО, че сме преизпълнили разходите за отбрана

План.

" Дума ":

С над 340 ограничения Мая Манолова ще трансформира София

Обстоен проект за смяна на управническия модел на София показа претендентът за кмет на столицата Мая Манолова. В основата на програмата й са 23 ограничения, развити в 5 стълба: " София - светла, интелигентна и честна ", " София - чиста, уютна и зелена ", " София - комфортна и подредена ", София - с грижа за жителите " и " София - привлекателна и заможна ". Освен тях Манолова ще разчита на още над 340 ограничения.

Основните акценти в програмата са свързани с дигитализирането на общината, референдуми и публични поръчки на блокчейн платформа, жителите и медиите да участват на съвещанията на СОС и приемни на районните кметове. Манолова не планува нарастване на локалните налози, за сметка на това е заложила референдум за ориста на инсталацията за горене на боклуци и цялостна проверка на " Топлофикация " и всички общински сдружения.

Останалите задания са ориентирани към дотъкмяване на Околовръстния път и започване на вътрешни градски кръгове за разтоварване на трафика. Няма да има привилегии за гратис паркиране на висши общински чиновници, увери тя. Програмата включва създаване и ремонт на тротоари, паркинги в центъра, ясла и градина за всяко дете. Разписани са ограничения за чист въздух и възобновяване на фасадите на историческите здания в столицата.

Фалит.

" Монитор ":

Най-старият туроператор завлече БГ хотелиери с €30 млн.

Близо 2500 английски туристи на банкрутиралият туроператор " Томас Кук " почиват сега в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. По груби сметки най-старата туристическа компания в света дължи сред 20 и 30 млн. евро единствено на хотелиерите в Слънчев бряг, които ги изхранват и приютяват даром. Вчера със специфични полети, обезпечени от английското държавно управление, от летище Бургас бяха извозени 360 почиващи у нас. Още толкоз би трябвало да отпътуват през днешния ден от морския аеропорт.

" Осигурили сме им (на туристите) заслон и храна, както и естествени условия за живот, никой няма да ги изгони.

Само в хотел " Тиара " сега има настанени 500 души, в хотел " Меридиан " са още 300. При всички положения са над 1500 туристи. Бедстващи няма и няма да има, само че обстановката е просто трагична за всички в областта на туризма ", разяснява пред " Монитор " ръководителят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Пламен Копчев.

НАТО.

" Сега ":

Борисов рапортува на НАТО, че сме преизпълнили разноските за защита

Премиерът се срещна с ръководителя на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч, оповестява държавната пресслужба.

Борисов е подчертал, че участието в НАТО и Европейския съюз са основата на отбранителната политика на България и че страната ни е решена да продължи да покачва бюджета си за защита и сполучливо ползва националния План за повишаване на отбранителните разноски до 2024 година Със закупуването на 8 броя самолети F-16 през актуалната година задачата към този момент е реализирана и в края на 2019-а се чака разноските ни за защита да надвишат 3% от Брутният вътрешен продукт. Заложената цел за страните от НАТО е да изразходват 2 на 100.

Борисов е уведомил сър Стюарт Пийч, че се поставят старания за разпространение на военната специалност и повишение на нейната конкурентоспособност на пазара на труда.

Дело.

" 24 часа ":

4 дни преди делото за измами за над 3,5 млн. лева се самоуби шефът на Дупнишката известна каса

Четири дни преди да се яви в правосъдната зала като обвиняем дружно с жена си Ивона, се самоуби шефът на Дупнишката известна каса. 62-годишният Георги Близнаков е скочил от седмия етаж на бл. 37 в благоевградския кв. " Запад ".

" Току-що се бях събудил - към 6,30 ч. Чух мощен звук като от удар. Помислих си, че кола се е блъснала в някоя от паркираните пред блока, и излязох на прозореца.

Видях тялото на индивида на плочките пред блока и незабавно се обадих на сътрудниците в полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР