Пламен Младеновски, кандидатурата на парламентарната група на ГЕРБ за председател

...
Пламен Младеновски, кандидатурата на парламентарната група на ГЕРБ за председател
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на КЕВР се отказа от номинацията

Пламен Младеновски, кандидатурата на парламентарната група на ГЕРБ за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране, се е отказал от номинацията си, разгласи ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов.
" За мое най-голямо страдание, Пламен Младеновски съобщи, че ще се отдръпна от процедурата за избор на ръководител на КЕВР! Неговите претекстове са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде сбъднат нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме триумф на Пламен! Ще бъде стартирана нова процедура! ", написа Николов във Facebook.

В средата на предишния месец се появиха подозрения, че смяната в условията за квалификацията на шефа на КЕВР се прави в изгода точно на Пламен Младеновски. Досегашното условие за член на регулатора беше претендентът да има най-малко 7 години трудов стаж в бранша. Новият текст допуска той да бъде свален на 5 години, като за ръководителя на комисията да е трудов стаж на управителна в областта на енергетиката позиция.

Според Българска социалистическа партия това е напасване на законов текст към характерността на към този момент определен от болшинството човек. Подобни съмнения изрече и Мая Манолова, която в задатък разгласи, че става дума за човек с букви " П.М. ", насочвайки вниманието към Пламен Младеновски.

Нагласите са, че след отхвърли на Младеновски да оглави КЕВР, ще стартира нова процедура за избор на ръководител на регулатора, която ще завърши през септември.

ГЕРБ имат четири кандидатури за членове на комисията - някогашната председателка Евгения Харитонова, някогашен член на борда на шефовете на " АЕЦ Козлодуй нови мощности " Георги Добрев, екскмета на Лозенец Любомир Дреков и Валентин Терзийски.

Българска социалистическа партия предлага още веднъж за член на КЕВР Димитър Кочков, който и сега е в регулатора с сектор ВиК

Валери Симеонов пък е предложил още веднъж да бъде определен Владко Владимиров, който и сега е член на комисията.

Кремен Георгиев, който сега е ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения и е някогашен началник на столичната топлофикация е кандидатурата на депутатите от парламентарната група на " Воля ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР