Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността “прокурор, считано

...
Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността “прокурор, считано
Коментари Харесай

След серия от скандали: Пламен Георгиев най-накрая подаде оставка като прокурор

Пламен Георгиев подава оставка за освобождение от длъжността “прокурор ”, считано от 2 октомври, потвърдиха за БГНЕС от Висш съдебен съвет.
Най-вероятно оставката ще бъде гледана на съвещанието на Прокурорската гилдия в сряда- 3 октомври.
Бившият ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев беше назначен от държавното управление за консул във Валенсия, Испания. Решението на Министерския съвет е взето на закрито съвещание на 9 август. Въпреки подозренията от страна на редица дипломати и публицисти в това дали Георгиев има нужните качества - в това число равнище на притежаване на езика, министър председателят Борисов неведнъж отбрани кандидатурата му. 
По процедура преди да замине за чужбина, Георгиев би трябвало да изиска от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да приключи служебните му правни отношения, защото длъжността прокурор е несъвместима с тази на консула. Близо два месеца след новото предопределение обаче това не се случваше, до през днешния ден.
Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която - съгласно Столична община, има издигнати противозаконни постройки. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.
В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР