Пламен Георгиев © Юлия Лазарова От вероятен наследник на Цацаров

...
Пламен Георгиев © Юлия Лазарова От вероятен наследник на Цацаров
Коментари Харесай

Дължима грижа за бойния другар

Пламен Георгиев

© Юлия Лазарова От евентуален правоприемник на Цацаров за основен прокурор до почетен консул във Валенсия - по този начин наподобява кариерната траектория на някогашния началник на комисията за битка с корупцията Пламен Георгиев, който тази седмица държавното управление назначи за представител на България в испанския град. От изпращането му " на виновна работа в чужбина " могат да се създадат най-малко два нелицеприятни извода:

Първо, личи доста ясно връзката сред Пламен Георгиев и Бойко Борисов. По време на целия скандал с жилището и терасата на шефа на КПКОНПИ министър председателят се опитваше да каже, че няма нищо общо с " самостоятелната " комисия за битка с корупцията. Сега се схваща, че държавно управление се усеща дотолкоз отговорно за ориста на Пламен Георгиев, че да направи съществено изключение от разпоредбите за предопределение на дипломатически чиновници в чужбина.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Второ, с това деяние ръководещите на процедура амнистират някогашния началник на КПКОНПИ или най-малко споделя, че за тях нямат значение кардиналните проблеми в абсурда с жилището му. Или най-вече - че поради тях може и да не си ръководител на антикорупционната комисия, само че да консул е изцяло окей.

Скандалът избухна освен поради това дали е законна терасата му и издигнатите върху нея сауна и битов ъгъл. По-сериозният проблем е в разминаването сред действителната и заявената цена, а също и с приходите на чиновника, който по подигравка оглавяваше органа, проверяващ точно разминаването сред приходи и имущество. За това беше формирана инспекция в Национална агенция за приходите и прокуратурата. Тази във финансовото министерство свърши експедитивно и по думите на самия Георгиев не е разкрила никакви нарушавания. Проверката в прокуратурата към момента не е завършила.

Това обаче очевидно не тормози Борисов и Министерството на външните работи. За тях значимото е да се погрижат за съратника в завладяването на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР