Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни сгради. Ситуацията вечерта е

...
Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни сгради. Ситуацията вечерта е
Коментари Харесай

90-годишна жена остана без дом, след като огънят в Старосел го изпепели

Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни здания. Ситуацията вечерта е спокойна, пожарът е овладян, няма заплаха пламъците да влязат още веднъж в обитаемото място. Хеликоптер „ Кугър “ също се включи в гасенето.

90-годишната Мария Нейчева до последно се опитвала да избави от огнената буря къщата си, която е на края на селото. Изнесъл я на ръце човек от селото, а в този момент е в потрес поради изгорелия си дом.

Огънят погълна 6 къщи в селото, макар намесата на шестте пожарни екипа. В част от унищожените домове за шанс нямало хора. Други били изведени на безвредно разстояние.

„ Пожарът влезе от две страни и се върна в селото откъм боровата гора, със мощна мощност навлезе и времето да предислоцираме колите отнякъде другаде, ни трябваше доста време. Сега е спрян”, сподели Димитър Бришимов, от противопожарната работа в Пловдив.

Доброволци от селото обаче недоволстват от реакцията на пожарната.

„ Шест пожарни без вода, какво да ти изяснявам повече. Казваш на пожарникаря, те пускат водата и нямат вода, идват празни и с голи ръце, с кофи от у дома и така”, съобщи доброволецът Иван Китин.

Той добави, че пожарът е почнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км отвън селото, а пожарната е пристигнала едвам в 16 ч.

Към момента няма заплаха за къщите в селото, екипи на пожарната остават да дежурят на границата сред полето и последните къщи. В помощ на пожарникарите има и много водоноски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР