Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията

...
Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията
Коментари Харесай

С над 170 км/ч е карал пияният шофьор, който пропадна в изкоп след гонка с полицията

Пияният водач, който беше арестуван през вчерашния ден след гонка с полицията в Пловдив, остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвиняване за възпрепятстване на полицейските органи, за което се планува наказване от 500 до 3000 лв. санкция и отнемане от независимост до 3 години.

Мъжът беше арестуван предходната нощ след гонене с полицията, откакто отказал да спре на стоппалка. Последвала гонка, при която мъжът пропадна с управлявания от него автомобил в ров на градеж.

По време на гонката е имало моменти, в които арестуваният е карал с над 170 км/ч, сподели началникът на " Пътна полиция " в Пловдив. Арестуваният има шофьорска брошура от 40 години като за целия си стаж като водач има наложени две санкции - за ръководство без колан и превишена скорост, които той е заплатил навреме.

" Очакваме химическата екпертиза на кръвта. Ако се потвърдят показанията на техническото средство, вероятно ще бъде повдигнато и второ обвиняване за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила. Случаят е доста индикативен за това по какъв начин едно смело държание, съчетано с неуважение на законите на страната, може да докара до пътен случай. За благополучие, този случай завърши с двама леко ранени и един арестуван. Просто са имали шанс, тъй като с механизма на такова произшествие последствията можеха да бъдат и съдбовни ", съобщи Йордан Милушев, шеф на КАТ-Пътна полиция-Пловдив.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР