ПИЯНИ ПЪРЖОЛИ С БИРАПродукти:6 свински пържоли (вратни)3 глави лук1 чаена

...
ПИЯНИ ПЪРЖОЛИ С БИРАПродукти:6 свински пържоли (вратни)3 глави лук1 чаена
Коментари Харесай

Изпитани рецепти за празничната трапеза! Вижте ги

ПИЯНИ ПЪРЖОЛИ С БИРА

Продукти:

6 свински пържоли (вратни)
3 глави лук
1 чаена чаша бира
3 филии черен самун
1 чаена лъжичка кимион
кората на един лимон
2 супени лъжици мехлем
3 филии черен самун
1 глава чесън
2 супени лъжици брашно
2 чаени чаши месен бульон
2 дафинови листа
сол и черен пипер на усет

Приготвяне:

Пържолите се посоляват и наръсват с черен пипер. Изпържват се в сгорещената авансово мехлем. Вадят се и се държат на топло. В същата лой се запържва ситно нарязаният лук, а по-късно и брашното. Средата на филиите самун се залива с бульона и бирата и се прибавя към запръжката. Слагат се дафиновите листа, скилидките чесън, нарязани на половинки. Отгоре се слагат пържолите и се оставят да врат на слаб огън. Малко преди да се смъкна яденето от огъня, се прибавят кимионът и лимонените кори, настъргани на ситно ренде.

ПЕЧЕНИ ГЪБИ С МАСЛО И КАШКАВАЛ

Продукти:

Гъби (по опция по-големи)
Масло
Кашкавал
Сол и черен пипер на усет

Приготвяне:

Измийте гъбите. Извадете им пънчетата. Наредете ги върху хартия за печене в тава. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер. Във всяка гъба сложете късче масло. Поръсете с малко вода. Печете 15 минути в авансово загрята фурна. Извадете и покрийте гъбите с настърган кашкавал или напряко с късчета кашкавал. Печете, до момента в който кашкавалът добие златист цвят. Ястието е идеално както за гарнитура, по този начин и за предястие.

ДЯДО КОЛЕДА С БРАДА ОТ РЯПА

Тъй като Дядо Коледа към този момент си е минал по реда на самата Коледа, дано да създадем Дядо Мраз за новогодишната софра. Прави се елементарно и е доста гръмък, ситуиран на централно място на масата. Като начало пригответе една обла паница.

За лице може да ползвате още веднъж млечна салата или друга на основата на моркови (моркови с майонеза е доста добра идея). Очите се създават от маслини, а устата - от печена алена чушка. За шапката на Дядо Мраз отделете най-малко още две-три чушки. Най-трудното в този персонаж е брадата. Най-автентично ще наподобява, в случай че е направена от настъргана ряпа. Ако салата е подобаваща, можете да употребявате и настърган кашкавал.

СНЕЖКО ОТ МЛЕЧНА САЛАТА

Декорацията на новогодишната софра е основна. И най-баналните неща да сложите на масата, в случай че те са завършени с усет, ще основат спомагателна приятност. Така да вземем за пример от обичайна млечна салата можете да оформите снежен човек. Просто направете две сплескани топки с друга величина. Очичките на Снежко може да са от маслини, а носът - от морков. Шалче става елементарно от линия печена чушка. Малко повече време ще отнеме изработването на шапката на снежния човек. Тя също може да се измайстори от алена чушка, а в краен случай - и от маслина.

Със същия триумф можете да оформите снежен човек и от съветска салата или пък друга (по ваш избор), само че на майонезена основа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР