[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНе обядвайте в движениеСамо във Великобритания все

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНе обядвайте в движениеСамо във Великобритания все
Коментари Харесай

4+1 | Как обедите на крак вредят на околната среда, трябва ли да ни тревожи спадащата раждаемост и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Не обядвайте в придвижване

Само във Англия все по-зачестилият табиет на хората да обядват в придвижване генерира 11 милиарда спомагателни пластмасови опаковки годишно. Според английски еколози забързаният метод на живот и достъпността на опакованата храна основават голяма спомагателна тежест за околната среда. А в този момент си представете защо количество спомагателен неразградим пластмасов отпадък става дума на световно равнище. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Заблуждаващите статистики за раждаемостта
Повече възрастни от всеки път остават без деца на Запад. Това обаче не значи демографска рецесия. Старите нрави за ролята на дамата се трансформират, а и доста страни с високи проценти на бездетни двойки или човеци също имат и висока раждаемост, като Германия да вземем за пример. Тоест повече хора от преди нямат деца, само че тези, които имат, си раждат по повече от едно. Прочетете повече тук.

Технологиите и субективността на болката
С десетилетия едно от огромните провокации на западното опазване на здравето е да развие скали за премерване на болката на пациентите. Всеки човек записва болката по друг метод, мъката на един може да е просто дискомфорт за различен. Количествата болежка обаче са значими за диагностиците. Дали технологиите и машинното учене могат да основат стандартизирани измервания на човешката болежка. Прочетете повече тук.

В хибридната цифрова среда на децата
Днешните деца се сблъскват с цифровите технологии още преди да са се оформили като персони - даже бебетата схващат по какъв начин да си играят на фамилния таблет. Децата обаче са и дейни основатели на онлайн наличие - от видеа за разопаковане на играчки до комплицирани структури и светове в Minecraft - постоянно сходни инициативи могат да бъдат монетизирани. Средата на дребните деца е силно-дигитализирана, само че има ли в действителност неприятно в това? Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Умението да разпознаваш лица

Всеки ден Марти Доршлаг обикаля по улиците с загадка суперсила - за към 20-30 секунди контакт той може да запамети лицето на даден човек и да го помни с години. Доршлаг споделя по какъв начин може да разпознае лицето на сервитьор, който го е обслужил 15 години по-рано. За съпоставяне, естествените хора в действителност са извънредно неприятни в запомнянето на лицата даже на далечни познати. Но пък съвсем всеки човек за себе си е уверен, че помни лица добре. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР