Пивоварната компания Heineken възнамерява да увеличи през следващата година цените

...
Пивоварната компания Heineken възнамерява да увеличи през следващата година цените
Коментари Харесай

Вторият по големина пивовар в света вдига цените на бирата

Пивоварната компания Heineken има намерение да усили през идната година цените на бирата, където е допустимо, с цел да компенсира възходящите разноски за първични материали и сила, изключително в Европа, оповестява Bloomberg.

Вторият по величина пивовар в света (б.р. - Инбев) чака скок на индустриалните разноски " във високи двуцифрени цифри на хектолитър " през 2023 година, както и " доста по-високи енергийни разноски, изключително в Европа ", излиза наяве от изказване на сдружението.

Heineken съобщи, че възнамерява да усилва цените " отговорно съгласно изискванията на локалния пазар ", с цел да компенсира по-голямата от нарастването на индустриалните цени. Въпреки това съгласно компанията оперативната облага евентуално ще изостане по отношение на чистите доходи идната година.

Пивоварите съумяха значително да защитят маржовете си тази година, като подвигнаха цените, с цел да се оправят с растящите разноски. Има обаче ограничаване до каква степен потребителите могат да се оправят, защото инфлацията и по-високите цени на храните и силата унищожават покупателната дарба за артикули отвън най-необходимите.

Все отново нидерландската компания съобщи, че чака постоянен до сдържан растеж на размерите през 2023 година, с нараствания на разрастващите се пазари и спадове в Европа. Брутните икономии вероятно ще надвишат задачата от 2 милиарда евро, подкрепени частично от " засилената упоритост за икономии в Европа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР