Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”. Майката призова

...
Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”. Майката призова
Коментари Харесай

Питбули нападнаха дете в София


Питбули нападнаха дете в столичния квартал „ Манастирски ливади”. Майката прикани в обществените мрежи притежателят да се свърже с нея, с цел да разбере дали кучето е имунизирано срещу бяс.

Инцидентът е станал през вчерашния ден по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. Дъщеря й, която е на 8 години, карала колело.

Изведнъж майката видяла по какъв начин два питбула я гонят. Те били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници.

Собственикът им не съумял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ. Според притежателя кучетата са желали да си играят с детето.

„ Не би трябвало такива рискови кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки около блоковете”, на мнение е Милена Янчева.

Венци Дачевски е инструктор и образова кучета. Според него стигне ли се до тази обстановка, те работят инстинктивно – преследват движещия се обект. Според него има решение – кучетата да се извеждат в особено направените за тях площадки.

След случая детето е откарано в болница, където промиват раните му. Ден след случилото се обаче момичето към момента е уплашено. Предстои да бъде имунизирано срещу тетанус. Родителите би трябвало да преценяват дали да слагат и инжекция срещу бяс.

Майката е извадила здравно уверение и счита да потърси правата си в съда. Ще подаде и тъжба против притежателя на питбулите. Междувременно той се е свързал с майката посредством обществените мрежи, с цел да се извини.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР