Питър Бъфет, син на милиардера Уорън Бъфет, някога разказа, че

...
Питър Бъфет, син на милиардера Уорън Бъфет, някога разказа, че
Коментари Харесай

Cъвeтът нa Бъфeт ĸaĸ лecнo дa yвeличитe бoгaтcтвoтo cи c 50%

Питър Бъфет, наследник на милиардера Уорън Бъфет, в миналото описа, че татко му е бил изключитлно стеснителен, когато е трябвало да бъде пред огромна група хора. " Когато се оказваше измежду голяма навалица, предпочиташе да е някъде напълно другаде ".

По-късно самият Оракул от Омаха, все още може би най-цитираната персона в света на финансите, признава за своя боязън да приказва пред аудитория при започване на кариерата си. " Просто не можех да го направя. Повдигаше ми се ".

И в този миг вложителят взел решение да се изправи пред страха си и да се оправи с него. Останалото е история и милиарди долари.

Затова и не би трябвало да ни изненадва, че когато неотдавна бе запитан кой е най-хубавият съвет, който би дал на преди малко завършващите студенти, той декларира: " Един елементарен метод да увеличиш благосъстоянието си с най-малко 50% е да подобриш уменията си да споделяш - и на хартия, и пред хора ".

И добавя: " Да не можеш да изразиш мисълта си, все едно намигваш на момиче в тъмното - нищо не се е случва. Може да си най-умният човек на света, само че би трябвало да можеш да предадеш познанията си ".

Така, когато той бил по-млад, почнал курс по говорене пред аудитория в Dale Carnegie. " Дипломата стои в моя офис ", споделя той, допълвайки, че не пази тази от университета и учебното заведение там. " Пазя тази от Dale Carnegie в офиса, тъй като тя промени живота ми ".

Милиардерът Ричард Брансън също е обсъждал тематиката по-рано. " Днес, в случай че искаш да успееш като бизнесмен, би трябвало да можеш да разказваш истории добре. Разбира се, няма изгода от това, в случай че концепцията ви не коства. Но не е задоволително просто да създадеш популярен артикул, би трябвало да можеш да разкажеш на хората за него "./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР