Питали сме се защо в Софийския зоопарк няма панди и

...
Питали сме се защо в Софийския зоопарк няма панди и
Коментари Харесай

Зоопарк за чудо и приказ

Питали сме се за какво в Софийския зоопарк няма панди и отговорът най-вероятно е: Защото няма по какъв начин да им бъдат основани удобни условия за живот. В Копенхаген такива към този момент има - известната архитектурна процедура BIG на " стархитекта " Бярке Ингелс е създател на плана за " дома " на пандите в локалния зоопарк.

View this post on Instagram
A post shared by Diariodesign (@diariodesign) on Nov 19, 2019 at 1:44am PST

Той цели да имитира естествения хабитат на един от най-редките бозайници на планетата - разполага се на обширните 2450 квадратни метра и има вътрешна и външна част. Те гладко преливат една в друга без да стресират двойката панди Мао Сун и Шин Ер.

Изграден в кръгла форма, разпределението на дома на пандите припомня признака ин-ян, като краищата му са издигнати на по-високо равнище. Ограждeнията, въпреки и от бетон, наподобяват бамбукова гора.

View this post on Instagram
A post shared by Gael Glaudel (@gael_glaudel) on Nov 7, 2019 at 12:29am PST

Посетителите на зоопарка могат умерено да следят мечките без да ги смущават от няколко разнообразни места. Най-приятното съгласно нас е френско-азиатското бистро PanPan, чиито витрини в действителност са преградата към дома на пандите.

View this post on Instagram
A post shared by Diariodesign (@diariodesign) on Nov 19, 2019 at 1:38am PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР