Пистолетът му е краден, съдят собственикаШесторният убиец Росен Ангелов следил

...
Пистолетът му е краден, съдят собственикаШесторният убиец Росен Ангелов следил
Коментари Харесай

Росен Ангелов гледал детско порно след убийствата, застрелял се на 3 януари

Пистолетът му е краден, съдят притежателя

Шесторният палач Росен Ангелов следил от таблет новините за полицейското му търсене и гледал детско порно на него, научи “24 часа ” от върховен служител на реда в Министерство на вътрешните работи.

До натрупа на самоубилия се мъж, открит в неделя, Военна полиция разкрила цифровото устройство.

В къщата имало и храна. Ангелов поставил завършек на живота си, като долепил до лявото си слепоочие револвер “Берета M9 22LR ”.

Куршумът -

5,6 мм, останал

в главата му

Пистолетът преди време бил разгласен за краден. Заради изгубването му в понеделник от прокуратурата обмисляха дали да издигнат обвиняване на притежателя на оръжието поради погрешно предпазване. Притежателят бил задължен да съхранява оръжието си в железна каса в дома си. При сигнала в полицията той не е съобщил касата да е била разрушена.

Аутопсията на натрупа на Ангелов посочила, че в предходните дни той е издрал краката си на тръни. Заключението на правосъдните медици е, че той е дръпнал спусъка на 3 януари. Оттогава били и последните данни за интензивност в интернет, открити на таблета му.

Смята се, че в последните си дни мъжът е скитал из гората, защото преди убийствата се е настанил в една вила, а тялото му е намерено в друга, на 500 метра от първата му бърлога.

Възможно е мъжът да е наранил крайници си и при влаченето на тялото на жертвата си Кети Кюхова. Тя бе открита захвърлена в бунар, само че от полицията считат, че евентуално е убита на друго място и е хвърлена там.

Последната информация, която Ангелов отворил, била, че Данък добавена стойност спекулация е измежду версиите за убийството в Нови Искър. Едва на идващия ден пръв уеб сайтът на “24 часа ” заяви, че Росен е главният заподоздрян за разстрелите.

Разследващите се натъкнали и на хиляди файлове с детско порно. Шокиращото било, че част от тях били с дати от 1 и 2 януари, т.е. след убийствата на 31 декември.

Не е изключено обаче в първите дни на януари мъжът да е пипал и променял имената на файловете да вземем за пример. Според специалисти обаче сигурно той ги е гледал след разстрелите в Нови Искър.

За да си набави порноклипове, осъжданият за изнасилвания и педофилия палач се записал в голям брой уеб сайтове. Използвал разнообразни стратегии, които да му обезпечат повече анонимност.

Най-често теглил

клипове със секс

сред мъже

и малолетни

момиченца. Кадрите били брутални, имало даже подиуми на принуждение към децата, както и такива, в които няколко мъже обладават едно момиченце. Заради откритите клипове и фотоси е формирано ново дело за детско порно. То ще бъде прекъснато, откакто ДНК експертизата удостовери със 100% сигурност, че откритият самоубиец е Росен Ангелов. Това евентуално ще стане най-рано в сряда, защото аутопсията бе направена в понеделник, а ДНК-анализът лишава 2 дни.

Заради педофилия Ангелов, лежал преди този момент в пандиза за обезчестяване, е бил в конспиративност 8 година Той е наказан задочно през 2009 година за блудничество с 12-годишно момиче. По време на целия правосъден развой Ангелов е на независимост против подписка, която не е изменена и след неоправдателни присъди на първа и втора инстанция.

Парадоксално е, че

до момента в който се е крил

от управляващите,

Ангелов е взел

таблета на

погашение

Той спрял вноските за него и бил наказан в изпълнително дело, на което не се явявал.

През цялото време мъжът, прочут с прозвището Горския човек, бил в Луково, настанил се във вила и незаконно си присъединил тока. Препитавал се като общ служащ на градежи и заварчик, само че без трудов контракт.

За да си набави

пари, прибирал

остаряло желязо,

хартия и пластмаса. Помагал и в автосервиз.

Хора от обкръжението му знаели, че той е търсен, с цел да влезе в пандиза, само че са мълчали.

Не е ясно обаче дали Кети Кюхова е била наясно със правосъдното минало на Ангелов. Той се срещнал с нея поради друга работа. Почнал да ѝ оказва помощ в чистенето на къщи преди към 6 месеца. Двамата почнали и връзка, макар че Кюхова към този момент живеела на фамилни начала с Неделчо Юнаков - друга от жертвите на Ангелов. Смята се, че претекстът за шесторното ликвидиране е равност.

Свидетели са крили връзката сред двамата след убийството, сподели шефът на националната полиция Христо Терзийски (виж карето).

Шеф на автосервиз е последният човек, видял Ангелов жив. Това е станало на 1 януари, ден след убийствата. Горския го потърсил самичък, пили по бира. Мъжът споделил, че брат му е умрял и трябвало да замине за малко.

Преди това Ангелов бил в остарялата си бърлога, с цел да смени облеклата си, напоени с кръвта на Кети. Стоплил си и храна, част от която служителите на реда намерат на 4 януари.

Точното придвижване на Ангелов по-късно не е ясно. Ясно е единствено, че той се е пренесъл с част от облеклата си във вилата, в която се е самоубил. В понеделник тя остана запечатана от Министерство на вътрешните работи.

Постройката е с разрушени прозорци. Тя има външна тоалетна, а в мазето ѝ през вчерашния ден се виждаха разхвърляни принадлежности. Имотът се води ненаселен, към този момент няма данни кой е притежателят.

Близки на Горския знаели, че го търсят, мълчали
СТОЯН НЕШЕВ

Хора от обкръжението на шесторния палач от Нови Искър Росен Ангелов-Горския са знаели, че Министерство на вътрешните работи го търси, с цел да влезе в пандиза. Никой от тях обаче не съдействал на проверяващите, сподели шефът на Главна дирекция “Национална полиция ” Христо Терзийски.

8-годишната присъда на Ангелов за блудничество е влезнала в действие на 16 ноември 2009 година Оттогава той е разгласен за търсене, само че Министерство на вътрешните работи не го намира. “Проверявани са няколко пъти адресите му в Добрич, на територията на 2-о РУП в София и адреси в Своге ”, разясни Терзийски.

Той не остана апатичен и към шеф на Ангелов, който мълчал пред Министерство на вътрешните работи за връзките му с фамилия в Нови Искър.

Терзийски посочи, че през годините никой от блока, в който дълго време Горския живял в столичния кв. “Дружба ”, не се обадил в Министерство на вътрешните работи.

“Нямахме сигнали нито от автосервиза, в който е работил значително време, нито от заведенията, които е посещавал - нито един човек не се обади да каже, че го е познавал този Росен ”, добави полицейският началник. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР