Писмото на музиканта Джони Кеш до съпругата му певицата Джун

...
Писмото на музиканта Джони Кеш до съпругата му певицата Джун
Коментари Харесай

Това е най-великото любовно писмо в историята...

Писмото на музиканта Джони Кеш до брачната половинка му певицата Джун Картър беше оповестено за най-великото любовно писмо на всички времена. Според допитване на застрахователната компания „ Beagle Street” писмото, написано през 1994 година за 65-я рожден ден на Джун е най-затрогващото пояснение в обич.

Между това писмо стоят 30 години взаимен живот, известно време неразрешена обич, доста пристрастеност, доста пороци, само че и доста мощни усеща, които постоянно побеждават.

Когато Джони и Джун се срещат, той е женен за Вивиан, а тя за кънтри артиста Карл Смит (с който имат щерка на име Карлин). След развода си с Карл, Джун се омъжва за Едуин Рип, от който има още една щерка, Розан. Скоро обаче се развежда и с него.

Пристрастността на Джони Кеш към опиати води до ареста му в Ел Пасо през 1965 година при опит да прекара през границата амфетамини скрити в китарата му. Цялата му кариера и бъдеще са заложени на карта, само че Джун му оказва помощ да преодолее пристрастеността към алкохола и опиатите и да възвърне вярата си в Бог.

По време на безкрайните турнета, Джун и Джони се сближават, само че се събират като двойка едвам след едно десетилетие. Джун Картър е съавтор на един от най-известните шлагери на Джони Кеш - “The Ring of Fire” – любовна ария, която, по нейни думи, показва тъкмо по какъв начин се е чувствала тя при започване на връзката им.

Джун умира през май 2003 година, а брачният партньор и Джони Кеш я последва единствено няколко месеца по-късно, през септември същата година.

А ето и какво написа Джони в фамозното си писмо до своята най-голяма обич:

„ Честит рожден ден, принцесо, Остаряваме и привикваме един с различен. Мислим еднообразно. Четем мислите си. Знаем какво желае другият, без да се постанова да питаме. Понякога се дразним. Може би от време на време се възприемаме като даденост. Но понякога, като да вземем за пример през днешния ден, съзнавам какъв късметлия съм да споделям живота си с най-прекрасната жена, която съм срещал. Ти към момента ме удивляваш и вдъхновяваш. Влиянието ти ме прави по-добър. Желая те, ти си причина номер 1 за съществуването ми. Обичам те доста. Честит рожден ден, принцесо

Джон “

 обич сърце Unsplash.com
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР