Пиша Ви във връзка с неспиращото отсичане на дървета на

...
Пиша Ви във връзка с неспиращото отсичане на дървета на
Коментари Харесай

Варненци, живеещи в местност Горна Трака алармират за масова сеч на дървета


" Пиша Ви по отношение на неспиращото отрязване на дървета на по над 70 години в с.о. Горна Трака. Отсекли са 4 дка и не престават, имат позволение от Община Варна, това е най-лошото. Някой има пари и прави всичко допустимо, с цел да смени статут на гора и да строи. Във времена като тези, когато се приказва за световно стопляне, за замърсяване на въздуха, на водата, за вирус, който е плъзнал тъкмо заради замърсяванията... Някой си решил, че като има гора, би трябвало да я унищожи! Искам да загатна, че теренът е свлачищен и локални поданици са решили да засадят дървета след един унищожителен проливен дъжд преди повече от 70 години, с цел да защищават от ерозия, ветрове и порои. Тази гора ни пази. Тази гора е неповторима и красива, за разходки на децата, дишане на пресен въздух. Какво ще остане след това? Бетон! Но не се знае до по кое време, тъй като при първата естествена буря може и нищо да не остане... Едно е новозасадено малко дръвче, то няма да свърши работа, би трябвало да минат години. Съвсем друго е крепко, дебело дърво, което да ни защищава също и от горещите летни дни. Тогава само в случай че има дървета може да се спасим от страшното слънце, те пазят сянка и основават хладина. 

Друга тематика е, че гората е дом за доста разнообразни типове птици, таралежи, катерички, застрашени типове костенурки, които са два типа сухоземни в България! Те не могат да оцелеят отвън дивата си природа!!! 

Създали сме петиция - против това безумство, желаеме следствие на случая, следствие на Община Варна, която е дала позволение за този план!!! Искаме на всяко отсечено дърво да се запазят 10 нови... Но отново споделям, би трябвало да минат доста години. Но никога не би трябвало да се сече. Искаме чист въздух за нашите деца и техните генерации! Искаме индивидът да не протяга ръка на природата!

От местните жители ", гласи сигнал, изпратен до медията ни от Марина Вълчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР