Писателят Захари Карабашлиев е щастлив, че българите обичат да четат.

...
Писателят Захари Карабашлиев е щастлив, че българите обичат да четат.
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Целта на буквите е да изграждат смисъл, доброта и мир

Писателят Захари Карабашлиев е благополучен, че българите обичат да четат. Той приказва в ефира на предаването " На кафе " по " Нова телевизия " в навечерието на 24 май.

" Въпреки множеството гласове, че българинът не чете, аз виждам напълно от вътрешна вероятност, че българинът в действителност чете. Ние сме единствено 6,7 милиона, само че тиражите на нашите книги са сравними с тези на доста по-големи страни - Румъния, Полша и т.н.  Заглавията на български създатели са най-продаваните книги в България. Най-хубавите книги са тези, които нямаш самообладание на подариш на някого ", сподели той.

" Нека гледаме на 24 май като празник на смисъла и думите, а не на буквите. Защото буквите са нещо, от което градим най-различни думи и смисли. С едни и същи букви ние можем да нападнем, да построим думи, с които разрушаваме, а със същите тези буквие ние можем да строим един цялостен градивен свят, с който да се усещаме по-добре едни с други. Да си спомним за какво са тези букви - да построяват смисъл, добрина и мир. Това ни е извънредно значимо в този момент ", съобщи още Карабашлиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР