Писателят Христо Стоянов попиля премиерската приумица да пусне самолетна линия

...
Писателят Христо Стоянов попиля премиерската приумица да пусне самолетна линия
Коментари Харесай

Христо Стоянов попиля премиера за самолета София - Скопие: Когато Борисов вдигаше фалкона, всички го обвиняваха в най-черните престъпления срещу нацията. А Просто Кирчо учил ли е харвардска рентабилност?

Писателят Христо Стоянов попиля премиерската прищявка да пусне самолетна линия сред София и Скопие.

Вече е ясна и датата на първия полет - 11 февруари. И тъй като е несъмнено, че искащи от простолюдието да летят до прилежащата ни столица няма да има, защото първата грижа на народа е по какъв начин да заплати сметките си за ток, а не да задоволи въздушните хрумки на Кирил Петков, то първите пасажери на борда ще бъдат министрите на превоза на Северна Македония и България, както и и туроператори от двете страни.

" Когато Бойко Борисов подвигна държавния аероплан изреваха всички и го упрекнаха в най-черните закононарушения против нацията. А той прати самолета да избавя човешки животи - Христо Мутафчиев от Бургас, двамата водачи от Ирак - или Иран, българи с КОВИД от Англия, Павел Васев от Москва. Само дето не го арестуваха, че се употребява фалкона непозволено, макар че какво по правомерно има от това министър председателят да вдигне самолета, с цел да избави живота на български жител. Така и българинът остава с убеждението, че Държавата постоянно е зад него, че няма да бъде зарязан от същата тази страна, без значение на кой завършек на света се намира. И вместо да се караме на премиера за това не е неприятно да се актуализира законът по този начин, че всеки министър председател да може да вдигне фалкона, с цел да избави живота на някой българин за това ", написа във Facebook Стоянов.
свързани новини76070на 05.02.2022
" Ако ме питате за какво го пиша това - ами за това. Тези дни новият министър председател към този момент открива линия Скопие - София. И натоварва част от министерския съвет да пътува до Скопие. И в случай че не се постановяваше да се връщат от Скопие (според мен е по-добре да си останат там) надали щеше да се наложи и противоположен курс за тази аеролиния.

Би трябвало в Харвард даже да са учили нещо като доходност, да вършат сметки някакви за разноските и приходите на едно бизнесначинание. Разстоянието сред двата града по шосе сега е тъкмо 241 километра. По шосе.

Да приемем, че самолетът ще следва този маршрут и няма да се движи по права линия. Самолет харчи на час към един звук гориво. Това разстояние се изминава (със самолетните завои) за към четиридесет и пет минути. Значи разходът до Скопие е към седемстотин литра. Ако се случи и да направи и противоположен курс излиза звук и половина. Само киросина какъв брой ли ще коства. А екипаж, стюардеси (които би трябвало да приказват двата езика - македонски и български), престой на летищата, които са частни към този момент в България. Но даже и да не бяха - това е запас. Поддръжка на самолета.

В задачата се пита какъв брой места би трябвало да има този аероплан и каква ще е цената на билета. Дали, в случай че си вземеш кола втора ръка няма да ти излезе по-евтина от самолетен билет до Скопие. Но в този момент Просто Киро не си задава такива въпроси. Какви са разноските за този аероплан. Или може би нещата опират до предизборното обръщение на Слави Трифонов - въпреки всичко съдружен сътрудник е. Отиваш до Македония със аероплан, само че те признават за космонавт. А нали това бе предизборното заричане на Трифонов - да имаме македонци в космоса. При тая галактическа цена на самолетна авиолиния София - Скопие във време на рецесия и инфлация...

Така обаче билетът би трябвало да е закупен по инхаус процедура - плащаш на отиване до Скопие, а на връщане цената ще е като за връщане от Ню Йорк. Искам най-после да попитам целокупния български народ какъв брой му излизат на българина прищевките на личното му дете? И в случай че личното му дете по този начин потропва като Просто Кирчо с краче и му харчи парите дали няма най-малко да го сгълчи... Поне да го сгълчи... ", написа още създателят.

Припомняме, че самолетен маршрут София - Скопие към този момент е съществуваше, само че бе закрит през 2010 година заради нерентабилност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР