Писателят Христо Стоянов коментира в социалната мрежа последната изява на

...
Писателят Христо Стоянов коментира в социалната мрежа последната изява на
Коментари Харесай

Христо Стоянов за Слави: Вчера стана ясно, че няма какво да каже!

 Писателят Христо Стоянов разяснява в обществената мрежа последната изява на Слави Трифонов. Според него с появяването си пред студентите в Пловдив водачът на " ИТН " е дал да се разбере " че няма какво да каже. Ето какво написа писателят във Facebook:

ЕДИН ДЕН СЛЕД ВЧЕРА

От изявата на Слави Трифонов през вчерашния ден стана ясно, че няма какво да каже. Но за това го прави с самоувереност и високомерно. С някакво състрадание говореше на хора, надалеч по-образовани от него. Ако нещо човек не може да скрие то е простащината и нелепостта.

Лошото е, че и двете са прилепчиви. Особено в страна, в която единственият аршин за работа е мотиката и лопатата, а не интелекта. Някакси незабелязано Слави стигна възрастта на Лили Иванова преди тридесет години, когато стартира да я взима на майтап за... нейната възраст.

Начинът му на държане е на вдетинен дъртак, който желае да покаже какъв брой е запазил млад дух, само че децата го взимат за посмешище. Разликата сред Лили Иванова и него обаче е, че тя продължава да прави това, което може. А той постоянно е правил това, което не може - нито виртуално умеене с виолата, нито виртуално умеене във вокала, нито виртуално умеене в естетиката, нито виртуално умеене на шоумен, откраднал едно към едно " Как ще ги стигнем американците " на Тодор Колев.

Единственото нещо, което не е пробвал (публично поне) е операта. Но то е, тъй като няма пари. С просташкото си духовитост, каквото е равнището на сценаристите, единствено потвърждава, че може да цитира това, което му напишат. Но не може да напише това, което е споделил. Изумително е по какъв начин увлече толкоз хора. Всъщност той не ги увлече, той ги сътвори.

След него потеглиха неговите деца на чалгата... Поколението на показността и силикона. Поколението, чиято ценностна система е затворено в ламарините на " едно ферари с цвят червен "... Само не знам дали един ден след през вчерашния ден те са същите. Дали не са прозрели, че пред тях е била една марионетка, подкрепяна от своите телохранители. И движена от хората с пари. От низкото равнище на медиите - не на всички, несъмнено.

Но Слави Трифонов е артикул на слабата просветителна система, обезщетена от още по-слаба публицистика. Един от отговорите на интелигентно момче на въпроса " Защо ", Слави Трифонов отговори: " Защото приключва на " О "... Да. Това е отговорът на продукта Слави Трифонов. Защото той не е той, той е медиен артикул. Лошото в тази ситуация е, че каквито са ни медиите, подобен е и той...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР