Писателят Георги Господинов гостува днес - 30 юни, в родния

...
Писателят Георги Господинов гостува днес - 30 юни, в родния
Коментари Харесай

Писателят Георги Господинов гостува в родния си Ямбол

Писателят Георги Господинов гостува през днешния ден - 30 юни, в родния си Ямбол с две литературни срещи – от 17:00 часа в залата на Научно-техническите съюзи и от 19:00 часа в зрителната зала на Общината, оповестяват в културния плакат на града.

Георги Господинов ще се включи в представянето на антология с подбрани стихове на ямболската писателка Мария Вирхов във връзка 11 години от гибелта ѝ. Книгата „ Вирхов блус “ излезе посмъртно през 2021 г, а неин редактор е Биляна Курташева. 

По-късно е литературната среща-разговор , на която ще бъдат показани три от книгите на Георги Господинов, излезли през последните три години – романът „ Времеубежище “, сборникът с разкази „ Избрани истории “ и литературните истории „ В пукнатините на канона “. Модератор на срещата ще е различен прославен ямболски публицист – Христо Карастоянов.

След като беше почетен с влиятелната премия „ Премио Стрега Еуропео “ и се срещна с читатели и фенове в Рим, Венеция, Берлин, Цюрих и други огромни европейски градове, Георги Господинов гостува в родния си град по покана на общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР