Пирогов закри последното COVID отделение, съобщиха от лечебното заведение на

...
Пирогов закри последното COVID отделение, съобщиха от лечебното заведение на
Коментари Харесай

Пирогов закри последното си COVID отделение

" Пирогов " закри последното Коронавирус поделение, оповестиха от лечебното заведение на страницата си във " Facebook ". По време на втората вълна на пандемията болничното заведение преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в Коронавирус поделение. По време на третата вълна те станаха 12 с общо 498 кревати. Отделно в 4 реанимационни бранша се борят за живота на най-тежко болните, допълват от " Пирогов ".

”Лице в лице с тази болест спасихме доста хора. Някой не успяхме, само че дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за образец ", съобщи началникът а отделението доктор Снежана Бахарова. 

Още преди първите случаи на ковид в България, болница " Пирогов " и Клиниката по вътрешни заболявания са готови и през март 2020-та година съумяват за часове да провеждат лечебната активност по този начин, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болничното заведение.

" 15 месеца по-късно продължаваме да одобряваме тежко наранени от ковид и се надяваме скоро да пристигна денят, в който останалите ни близо 40 кревати за COVID-19 заболели ще наподобяват както тези на фотосите ", споделят от болничното заведение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР