Пирин Галов от България спечели 302-километровия ултрамаратон Terra de Gigantes

...
Пирин Галов от България спечели 302-километровия ултрамаратон Terra de Gigantes
Коментари Харесай

Българинът Пирин Галов спечели 300-километров ултрамаратон в Португалия

Пирин Галов от България завоюва 302-километровия ултрамаратон Terra de Gigantes (Земя на гиганти) в Португалия.

Маратонците стартираха четвъртък в 13 часа локално време от най-високия връх на континентална Португалия, а задачата бе да доближат Атлантическия океан при град Назаре, прочут като мястото с най-високите талази в света.

Стартирайки при извънредно неприятни метеорологични условия и бягайки съвсем от самото начало през сняг и дъжд, Галов съумя да доближи до Атлантическия бряг пръв и да завоюва конкуренцията. Той пробяга дистанцията за впечатляващите 49 часа и 33 минути. Втори след него на съвсем четири часа закъснение финишира италианската звезда в свръх ултрабягането Лука Папи. Третото място остана зае представителя на домакините Хуго Алвес.

Освен с дистанцията от 302 километра и неприятните метеорологични условия, маратонците преодоляха и над 11 хиляди метра позитивна денивелация, равняваща се на 37 изкачвания на Айфеловата кула.

Това е следващата огромна победа за родния ултрамаратонец. В края на март предходната година, той завоюва и първото издание на най-дългия ултрамаратон в Испания с дължина 320км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР