Пиратството в Интернет процъфтява, въпреки нарастващата популярност на легални стрийминг

...
Пиратството в Интернет процъфтява, въпреки нарастващата популярност на легални стрийминг
Коментари Харесай

Интернет пиратството процъфтява. Кои държави са начело?

Пиратството в Интернет процъфтява, макар възходящата известност на легални стрийминг услуги като Netflix и Spotify. Това утвърждават резултатите от изследване за 2017 година на лондонската консултантска компания Muso.

В международен мащаб потребителите са създали общо 300 милиарда визити в уеб сайтове за интернет пиратство през предходната година, което е с 1,6% повече по отношение на 2016 година. Но до момента в който през 2017 година се усилват незаконните стрийминг гледания и сваляния на телевизионни излъчвания и музика, пиратството на кино филми понижава, сочи анализът.

Телевизията заема повече от една трета от докладваната световна пиратска активност, със 106,9 милиарда визити, следвана от музиката (73,9 милиарда) и филмите (53,2 милиарда). Около 53% от цялото пиратство се прави през нелицензирани стрийминг платформи, като в Съединени американски щати делът им е доста по-висок - 94% за телевизионно наличие и 77% за филми.

В реалност, равнището на пиратската активност е даже по-високо, в сравнение с оповестява Muso. Понастоящем компанията наблюдава данни и от Китай, Тайван, Япония, Южна Корея и Северна Корея, като тези страни не попадат в разбора за 2016 и 2017 година.

Съединени американски щати са дом номер едно на цифровите пирати, с 27,9 милиарда визити на уеб сайтове за пиратство и през предходната година. След тях се подреждат Русия (20,6 милиарда), Индия (17,7 милиарда), Бразилия (12,7 милиарда), Турция (11,9 милиарда), Япония (10,6 милиарда), Франция (10,5 милиарда), Индонезия (10,4 млрд.), Германия (10,2 млрд.) и Англия (9 млрд.).

Телевизионното пиратство, измерено посредством визити на пиратски уеб сайтове, се е нараснало с 3,4% в международен мащаб. Към края на 2017-а ТВ пиратството, основано на торенти, се усилва, само че остава единствено 5% от цялото телевизионно пиратство.

Музикалното пиратство е скочило с 14,7%, даже след изключване на " stream-ripper " уеб страниците, включително youtube-mp3.org, през предходната година.

Същевременно, филмовото пиратство се е намалило с 2,3% през предходната година, макар че интензивността, основана на торенти, също се е нараснала в международен мащаб към края на 2017 година и доближава 20% от цялото пиратство на филми. Активирането на " peer-to-peer " пиратството може да се дължи на блокиране или изключване на противозаконни уеб сайтове за видео стрийминг, разяснява Muso, представено от TechNews.bg.

Що се отнася до устройствата, пиратството продължава да клони съществено към мобилните устройства. Около 87% от визитите в уеб сайтове за пиратство са посредством мобилни устройства, спрямо 13% на настолни компютри.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР