Пиперът изобилства от витамини и минерали, полезни за нашето тяло

...
Пиперът изобилства от витамини и минерали, полезни за нашето тяло
Коментари Харесай

Ползите от пипера, за които дори не подозирате

Пиперът изобилства от витамини и минерали, потребни за нашето тяло (витамини А, С, В1, В2, В6 и РР), които се резервират в него даже и след термична обработка.

Този набор от потребни детайли се отразява удобно на имунната си система и оказва позитивен резултат върху общото положение на организма.

Диетолозите предлагат потреблението на чушки най-много през зимата и пролетта, с цел да се оправим с дефицита на витамини.

Трябва да се означи високото наличие на разнообразни минерални соли на натрий, калий, както и детайли като магнезий, калций, цинк, желязо, фосфор в пипера. Тези минерали са нужни за вярното създаване на клетките на другите органи, както и за повишение на нашия имунитет и попречване на анемията.

Ето какви са изгодите от потреблението на пипер.

1. Положително влияние върху стомашно-чревния тракт

Лечебните свойства на сладкия пипер са известни от антични времена. Най-вече при лекуването на болести на стомашно-чревния тракт.

Пиперът се състои от вода и елементарно смилаеми фибри, а съществуването на голям брой минерали и витамини оказва позитивен резултат върху активността на стомаха.

2. Положително влияние върху активността на панкреаса

Известно е и свойството на чушките да повлияват позитивно върху положението на панкреаса. Ето за какво, в случай че имате проблеми с този орган, целесъобразно е да включите огромно количество свеж пипер в диетата си.
 Ако прищипвате пипера, ще имате по-богата годишна продукция Ако прищипвате пипера, ще имате по-богата годишна продукция
Знаете ли по какъв начин да прищипвате пипера? Наскоро се научих по какъв начин да прищипвам цветовете, пъпките и дребните чушки, с цел да получа по-силни, по-зд...

3. Понижава кръвното налягане и холестерола

Редовната консумация на пипер може да намали кръвното налягане и да предотврати инфаркти и инсулти. Този зарзават спомага за прочистването на тялото от отрови, както и за контролиране равнищата на холестерола.

4. Оказва удобен резултат върху здравето на дамите

Трябва да се означи изгодата от този зарзават върху здравето на дамите, изключително по време на бременност. Редовната консумация на пипер усъвършенства положението на ноктите, зъбите и костите. Наличието на голям брой витамини, микроелементи в пипера оказва позитивен резултат освен върху положението на бъдещата майка, само че и върху развиващия се плод. Сладкият пипер има способността да понижава риска от токсикоза - рисково положение, което поражда по време на бременност.

5. Подобрява активността на централната нервна система
 Ако оставите чушките първите 3 дни без вода, реколтата ще е ДВОЙНА Ако оставите чушките първите 3 дни без вода, реколтата ще е ДВОЙНА
Отглеждането на пипер по никакъв начин не е лесна задача. Това растение се нуждае от не малко грижи, в случай че желаете най-после да събирате големи и вкусн...

Пиперът оказва позитивен резултат върху положението на централната нервна система, разрешава да се оправим с депресията и със напрежението, които могат да доведат до разнообразни неприятни болести.

6. Подобрява положението на кожата и косата

Установено е, че чушките имат позитивен резултат върху положението на косата и кожата. Микроелементите, съдържащи се в този зарзават, са способни да регенерират тъканите, запазвайки тяхната младост и прохлада.

Цинкът в пипера усъвършенства растежа на косата, оказва позитивен резултат върху зрението и кожата.

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР