Пионерката на естрадната музика в България Маргрет Николова е претърпяла

...
Пионерката на естрадната музика в България Маргрет Николова е претърпяла
Коментари Харесай

Легендата Маргрет Николова оперирана от рак

Пионерката на естрадната музика в България Маргрет Николова е претърпяла онкологична интервенция, за която не беше споделила в общественото пространството. 92-годишната звезда от близкото минало е потънала в ядове за здравето си и прекарва дните си най-вече на легло.

„ Естествено е на моите години да не съм добре. Силите и силата ми са изхабени. Често се майтапя, че не ставам за донор. А толкоз бих желала да оказа помощ. Но всичките ми органи са доста износени. Трудно ми е да кажа от какво съм болна. Май от всичко – от главата до петите. Претърпях онкологична интервенция. Имам шипове във врата, които пречат на оросяването на мозъка ми, и мениеров синдром. Често пъти, без да съм пила алкохол, съм като пияна. Само дето на пияните им е радостно, а на мен не “, оплаква се изпълнителката на „ Птици мои “.

Едва тази година тя получи самопризнание за достиженията си в кариерата, като ѝ бе присъдена наградна пенсия от 500 лв., която ще получава в продължение на три години. Въпреки това поради растящите непрестанно цени отново ѝ се налагало да си прави сметката за всичко. „ За мен цените на медикаментите са високи. Често си вземам по блистерче, тъй като не мога да купя цяла кутийка. А вземам доста медикаменти. Цените на медикаментите са непостижими за пенсионера “, споделя Маргрет.

Предвид положението ѝ за нея се грижат наследник, снаха, внуци и правнуци. Тя живее дружно с тях в Трън. Преди години реши да напусне столицата и да се реалокира в дребното градче, откъдето в действителност била родом нейната снаха. Дори преди да се поболее съществено, Николова отново бе прекратила певческата си кариера. Тя се отхвърли от сцената още през 2000 година Преди това отново известно време бе изгубила предпочитание за музика, защото щерка ѝ почина при съдбовна злополука единствено на 18-годишна възраст, а персоналната покруса унищожи певицата и тя бе на път да се откаже от пеенето вечно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР